Peter Handzuš Iné športy

Levoča ožila športom. Volejbal si tu zahralo 49 zmiešaných družstiev

Medzinárodný volejbalový turnaj, ktorého piaty ročník sa konal 20.-21. mája 2016, prilákal do Levoče štyridsať deväť zmiešaných amatérskych tímov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Čiech.

Ilustračný obrázok k článku Levoča ožila športom. Volejbal si tu zahralo 49 zmiešaných družstiev
Foto: Peter Handzuš

Volejbalový turnaj v Levoči je o stretávaní sa ľudí, o uvoľnení, o relaxe. „Turnaj vznikol na základe toho, že my sme takisto chodili na amatérske turnaje a chceli sme sa revanžovať ostatným tímom, ku ktorým sme chodili,“ povedal na úvod hlavný organizátor podujatia Ján Gibľák.

V Levoči najskôr zorganizovali menší turnaj s desiatimi tímami, ktorý sa po piatich rokoch rozrástol do súčasnej podoby, keď tu súťaží štyridsať deväť tímov zo štyroch krajín. „Väčšína tímov je zo Slovenska, ale máme tu aj desať tímov zo zahraničia, z krajín V4,“ prezradil Ján Gibľák.

Turnaj prebiehal celú sobotu súbežne v šiestich levočských halách na ôsmich ihriskách. Podujatie takýchto rozmerov by nešlo zorganizovať bez podpory mesta. „Týmto chcem mestu poďakovať za pomoc pri rôznych aktivitách spojených s organizáciou tohoto turnaja,“ dodal Gibľák.

Úroveň turnaja z roka na rok rastie. Tímy, ktoré sa minulý rok umiestnili v prvej desiatke sa turnaja zúčastnili aj tento rok. „Tieto tímy doplnili aj kvalitné družstvá zo zahraničia, čo vytvorilo naozaj zaujímavé volejbalové puzzle,“ skonštatoval spokojný hlavný organizátor.

Poradie tímov na prvých miestach:

1. VK Liptovský Hrádok
2. TJ Mier Kamienka
3. Interdekor CZE
4. Kucapaca

Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči 2016
68
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM