Peter Handzuš Hokej

Licencie na nový ročník extraligy dostali len 4 kluby. Poprad zatiaľ nie

Iba štyri extraligové kluby - HC Košice, HK 36 Skalica, ŠHK 37 Piešťany a HC'05 Banská Bystrica dostali zatiaľ súťažné licencie pre nový ročník hokejovej Tipsport extraligy.

Na štvrtkovom výjazdovom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH o tom informovali riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský a športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský. Mimo poradia odohrá v Tipsport extralige 2012/13 dvadsať stretnutí (doma-vonku) aj reprezentačné družstvo do 20 rokov pod hlavičkou HK Orange 20.

Ako informuje hockeyslovakia.sk, kluby MHC Martin, HK Poprad, Dukla Trenčín, HK Nitra, HKM Zvolen a MsHK Žilina, nesplnili do 8. augusta stanovené podmienky pre vydanie súťažnej licencie. Komisia pre prevod súťažných licencií SZĽH preto po oznámení stanoviska riadiacemu orgánu súťaže Pro Hokej neodporučila VV SZĽH vydať týmto klubom súťažné licencie pre družstvo seniorov v sezóne 2012/2013.

Výkonný výbor SZĽH na základe odporúčacieho stanoviska odbornej komisie – Komisie pre prevod súťažných licencií SZĽH sa uzniesol, že o vydaní súťažnej licencie pre spomínaných šesť klubov rozhodne až po doručení odporúčacieho stanoviska Komisie pre prevod súťažných licencií SZĽH a kladného stanoviska Pro Hokej v osobitnom konaní najneskôr do piatka 7. septembra 2012.

Kluby prihlásené do ďalších súťaží riadených SZĽH (počnúc 1. HL SR a končiac žiackymi ligami) splnili podmienky pre udelenie súťažnej licencie a VV SZĽH im schválil vydanie súťažných licencií na sezónu 2012/13.

Poprad/tasr Foto: mediaportal.biz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM