Martin Sýkora Basketbal

Žiadne prekvapenie sa nekonalo: Ružomberok vysoko zdolal BAM

Popradské basketbalistky bojujú v prvej štvorke o česť a zbierajú skúsenosti so silnými družstvami najvyššej slovenskej ženskej basketbalovej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Žiadne prekvapenie sa nekonalo: Ružomberok vysoko zdolal BAM
Foto: Peter Handzuš

Mladé popradské dievčatá privítali na domácej palubovke v 2. kole skupiny o 1. – 4. miesto MBK Ružomberok. Papierové predpoklady hovorili jednoznačne pre basketbalistky z Liptova. Prvá štvrtina však tomu vôbec nenasvedčovala. Hostiteľky prekvapili súperky a prvú desaťminútovku tesne vyhrali. V druhej viedli ešte o 4 body, potom však Ruža zaradila vyšší rýchlostný stupeň, pridala na agresivite i presnosti a skóre sa postupne začalo vyvíjať podľa predzápasových prognóz. V polovici stretnutia mal Poprad na Ružomberok už 14-bodové manko. „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu a dokonca sme vyhrali prvú štvrtinu. Neskôr sa prejavila kvalita súpera,“ hodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický. „Popradčanky hrali v úvode dobre, my sme naopak začali veľmi vlažne. Trvalo nám asi 14. minút, kým sme začali hrať basketbal, ktorý by sme chceli hrať. Treba Popradu zablahoželať, že do toho vstúpil koncentrovane a držal sa kým mohol,“ dodal ružomberský kormidelník Juraj Suja.

Foto: Peter Handzuš

Druhá polovica stretnutia už bola v plnej réžii favorizovaného Ružomberka, ktorý domácim basketbalistkám dovolil za 20 minút zaznamenať len 15 bodov. V drese Liptáčiek sa rozstrieľala Walker-Kimbroughová, autorka 27-ich bodov. Na palubovke sa prejavila väčšia kvalita i skúsenosť. „Škoda druhého polčasu, pretože sme mali dovtedy šancu na dobrý výsledok. Zbytočne sme strácali veľa lôpt a nedostali sme sa veľakrát ani na druhú stranu,“ pokračoval v hodnotení Černický. „Nastúpili sme do zápasu nekoncentrovane a robili sme veľa chýb v obrane. V druhej tretine sme zmenili prístup, upratali sme si to v hlave a potom to už išlo lepšie. Ten zlý úvod nás ale motivoval, pretože sme chceli ukázať, že my sme v tomto zápase lídrom,“ povedala po zápase Miroslava Mištinová z MBK Ružomberok, ktorá zaťažila konto Popradu 10-timi bodmi. Popradčanky sa snažili zo stretnutia vyťažiť maximum pozitív, ktoré sa počas stretnutia ukázali. „Aj napriek veľmi vysokému a nelichotivému skóre si myslím, že sme hrali najmä v prvom polčase celkom dobre. Ružomberok má vždy streľbu takmer stopercentnú a preto sa im darilo aj teraz. V poslednej dobe nám robia problémy najmä trestné hody, ale myslím, že je to len v našich hlavách a bude to už len lepšie,“ uzavrela hráčka BAM Poprad Adela Kudličková.

BAM Poprad – MBK Ružomberok 43:79 (28:42)
Najviac bodov: Hadačová 14, Kudličková 12, Ivančáková 11 – Walker-Kimbroughová 27, Ellenberg-Wileyová 15, Kováčiková, Mištinová po 10

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM