Peter Handzuš Hokej

Líšky odohrali prvý zápas s Bratislavou: Prehra po dobrom výkone

Popradské líšky cestovali v piatok skoro ráno na predohrávku 6. kola Extraligy žien k najvzdialenejšiemu súperovi z Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Líšky odohrali prvý zápas s Bratislavou: Prehra po dobrom výkone
Foto: Alojz Handzuš

Tím ŠKP Bratislava je v tomto ročníku Extraligy žien jedným z najvážnejších kandidátov na majstrovský titul. Po úvodných kolách, kedy extraligové tímy odohrali zápasy v dvoch základných skupinách Východ a Západ, sa konečne Popradčanky dočkali a stretli sa s kvalitným tímom ŠKP, ktorý v súťaži ešte neokúsil ani jednu prehru.

HC ŠKP Bratislava - Popradské líšky 4:2
7
Galéria
Foto: Alojz Handzuš

“Musím povedať, že dnes to bol z obidvoch strán výborný zápas so šťastným koncom pre nášho súpera. Naše dievčatá sa od úvodného buly pustili bez rešpektu do asi najväčšieho kandidáta na titul. Prvú tretinu sme hráčky ŠKP k ničomu vážnejšiemu nepustili, no bohužiaľ sme z veľkého tlaku a ani z vyložených šancí neskórovali. Paradoxne v druhej tretine sa nám podarilo dať gól pri vlastnom oslabení a v následnom tlaku nás pribrzdilo dosť prísne vylúčenie našej hráčky na päť plus do konca zápasu. Aj keď sa nám podarilo ubrániť dlhej presilovke súpera, stálo nás to veľa síl, ktoré nám chýbali v tretej tretine. V nej už bol náš súper lepším mužstvom na ľade a po dvoch rýchlych góloch rozhodol o svojom víťazstve. Musím však pochváliť dievčatá za perfektný kolektívny výkon, veľkú bojovnosť a obetavosť. Na ľade v Bratislave nechali srdce a viaceré z nich určite neunikli pozornému oku prítomnej reprezentačnej trénerky,” zhodnotil zápas v Bratislave tréner Ivan Bednár.

Popradčanky odohrajú ďalší extraligový zápas už dnes (v sobotu 28.10.2017). Na domácom ľade privítajú súperky z tímu ICE DREAM Košice.

HC ŠKP Bratislava – Popradské líšky 4:2(0:0, 1:1, 3:1)
Góly: Klimášová 2, Košecká, Korenková – Novotná, Obercianová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM