Peter Handzuš Hokej

Líšky pokračujú v oslavách titulu: Prijatie u primátora mesta Poprad

Hokejistky ŽHK Poprad obhájili v sezóne 2016/2017 slovenský majstrovský titul. Cennú trofej zdvihli nad hlavy po tretíkrát, čo neušlo pozornosti radnice.

Ilustračný obrázok k článku Líšky pokračujú v oslavách titulu: Prijatie u primátora mesta Poprad
Foto: Peter Handzuš

V poslednú aprílovú sobotu sa s hokejovými majsterkami Slovenska stretol na pôde Mestského úradu primátor Jozef Švagerko, ktorý ich prijal aj s celým realizačným tímom.

“Byť majstrom Slovenska je veľká česť. Na druhej strane je za tým veľa úsilia a námahy. Dievčatám sa to podarilo a ja im už po tretíkrát gratulujem. Kvôli tomu sa hokej hrá. Keď som vhadzoval buly, veril som, že to dievčatá dokážu, aj keď to nebolo jednoduché. Myslím, že to bola najťažšia séria, mali však česť osláviť titul na domácom ľade,” povedal po milej slávnosti prvý muž Popradu Jozef Švagerko.

“Myslím, že treba poďakovať v prvom rade dievčatám. Získať trikrát titul majstra republiky je veľký výkon, hlavne v tých spletitých podmienkach, v ktorých sme sa nachádzali. Záujem o ženský hokej stúpa a to je chvályhodné. Uvidíme, čo prinesie budúca sezóna, čo sa nám s kolegom Ivanom Bednárom podarí vytvoriť, pretože u dievčat to je trocha iné, ako v mužskom hokeji. Dievčatám v určitom veku myšlienky odchádzajú iným smerom. Verím že veľká časť kolektívu ostane pokope a pôjdeme ďalej dobrou cestou,” dodal tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Líšky pokračujú v oslavách titulu: Prijatie u primátora mesta Poprad
52
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po suverénnej základnej časti prišlo malé zaváhanie v playoff a ťažká finálová séria s Prešovom. Popradské líšky však záver sezóny zvládli na jednotku a podarilo sa im oslavovať titul po výhre nad Šarišankou na domácom ľade.

“Som rada, že ma tréner zavolal pomôcť dievčatám. Študujem v Bratislave a vždy keď som mohla, tak som prišla. Poprad vždy ostane v mojom srdci, lebo som tu vyrastala a vždy si zaň rada prídem zahrať,” povedala Alexandra Gaborčíková, ktorá si v záverečných bojoch takisto obliekla popradský dres. Minulý rok vyhrali líšky sériu 3:0 na zápasy no tento rok bola séria vyrovnaná 2:2. Popradčanky v nej dokonca prehrávali, no nevzdali to.

“Tohtoročná cesta za titulom bola ťažšia, ale verili sme si a titul ostal v Poprade. O titul sa zaslúžili tréneri, celý realizačný tím, všetky hráčky, ktoré hrali v tíme počas sezóny, tím podržala brankárka Jana Budajová, bez ktorej by bola sezóna oveľa ťažšia,” konštatovala kapitánka líšok Gabriela Krivjanská.

Kapitánka prezradila aj čo to z kabíny: “V šatni to nebýva vždy ľahké. Sme ženský kolektív a mladšie a staršie ročníky dohromady. Ale snažíme sa a baby mi pomáhajú, aby to v kabíne bolo OK. Po zisku majstrovského titulu sme si v šatni trocha zaspievali. Oslavy boli o to krajšie, že sme oslavovali na domácom ľade.” Pre hokejistky bolo stretnutie s primátorom veľkým zážitkom.

“Také prijatie u primátora je vždy emotívne. Sú tu aj dievčatá, ktoré to ešte nezažili,” dodala popradská kapitánka.

Foto: Peter Handzuš

V hokeji je veľmi dôležitý post brankára. V popradskej bráne si svoje miesto na jednotku zastala Liptáčka Jana Budajová, ktorá má bohaté skúsenosti z ruského hokeja.

“V poslednom zápase sa chytalo ťažšie. Bola tam väčšia zodpovednosť, lebo išlo o veľa. Ako vždy som sa snažila podať čo najlepší výkon a dotiahli sme to do víťazného konca, čo ma teší. Je dobre, že na nás myslí aj pán primátor, že môžeme cítiť podporu z jeho strany,” konštatovala popradská brankárska jednotka.

Poďakovanie za sezónu patrí celému realizačnému tímu, všetkým partnerom a sponzorom, ktorí pomáhajú ženskému hokeju v Poprade a bez ktorých by ani nemohol existovať. Sú to predovšetkým: Mesto Poprad, firmy Pivarnik, Whirlpool, CORA Geo, Popfrance, Coroll, ELBE hockey, King media, PVS Poprad, Lunys, HOPE a páni Ovšonka a Živčák.

“Naše obrovské ďakujem za celú sezónu patrí naším hráčkam za ich celoročný prístup k tréningom a zápasom, všetkým rodičom a partnerom za trpezlivosť a všetkým čo nám pomáhali počas celej sezóny za ich ochotu. Ďakujeme tiež chlapcom, čo s nami trénovali, mužstvu BSH Poprad, že s nami raz týždenne hrali zápasy. Špeciálne poďakovanie patrí fyzioterapeutovi pánovi Matejkovi, že sa vo voľnom čase staral o naše zranené hráčky,” poďakoval za všetkých tréner ŽHK Poprad Ivan Bednár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM