Webnoviny - Rôzne

Ľudia v Poprade majú zatiaľ dostatok pitnej vody

Nedostatok pitnej vody zatiaľ nehrozí okresu Poprad, ktorý berie vodu z podzemného zdroja v Liptovskej Tepličke. Na tento vodný zdroj sú napojené viaceré mestá a obce pod Tatrami a na Spiši.

POPRAD 6. februára (WEBNOVINY) –** „Podzemné zdroje majú zatiaľ dostatok pitnej vody,“ **uviedla pre SITA hovorkyňa Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti Božena Dická. Opačným prípadom je Stará Ľubovňa, ktorá čerpá vodu z povrchového vodného zdroja – potoka Jakubianka. Pre nedostatok zrážok na jeseň minulého roka, keď prakticky od augusta poriadne nepršalo, v kombinácii s extrémnymi mrazmi sa znížila výdatnosť tohto zdroja a problémy nastali v meste Stará Ľubovňa a okolí.

Poruchy alebo odstávky pitnej vody sa však môžu objaviť aj v iných lokalitách, ktoré sú napojené na povrchové a podzemné zdroje pitnej vody. Vo väčšine prípadov v popradskom regióne však podľa Dickej zamŕzajú len domové prípojky, ktoré nie sú zhotovené štandardne podľa smerníc a noriem vodárenskej spoločnosti. Problém môže vzniknúť aj vtedy, keď obyvatelia nedodržali opatrenia a potrebné hĺbky pri výstavbe vodomerných šácht, prípadne ich nemajú zateplené.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM