Monika Vengrínová Rôzne

Lyžovačka na najstrmšej zjazdovke, prvá jarná grilovačka... Čo sa dá zažiť v Tatrách cez víkend?

Ak ešte nemáte program na víkend, určite si naplánujte výlet do Tatier. V Lomnickom sedle otvárajú najvyššie položenú a najstrmšiu zjazdovku na Slovensku, na Skalnatom plese sa bude grilovať, Štrbské Pleso sa zaplní snowboardistami a na Lomnickom štíte SHMÚ pozýva na deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka na najstrmšej zjazdovke, prvá jarná grilovačka... Čo sa dá zažiť v Tatrách cez víkend?
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý jarný víkend bude v Tatrách poriadne horúco. Okrem jarných teplôt budú lyžiarov a návštevníkov rozpaľovať i grilované špeciality v rámci prvej jarnej grilovačky. Tešiť sa môžete i na malé prekvapenie.

Zjazdovka vo výške 2190 m.n.m.

„Z medzistanice lanovky Štart bude na Skalnaté pleso premávať špeciálna 15-miestna party kabína s hudobnou produkciou a svetelnými efektmi. Party kabína a živá hudba na Skalnatom plese sa postará o príjemnú zábavu spojenú s oddychom v prekrásnom tatranskom prostredí,“ láka na zaujímavú atrakciu Zuzana Fabianová, hovorkyňa Tatry Mountain Resorts.

Skvelý zážitok čaká i lyžiarov. Tí si môžu užiť lyžovanie na najvyššie položenej a najstrmšej zjazdovke na Slovensku, a to priamo v Lomnickom sedle. Už od soboty im bude k dispozícii tzv. Francúzska mulda, ktorá začína v nadmorskej výške 2190 m.n.m. „Spustenie dlho očakávanej zjazdovky môže negatívne ovplyvniť už len silný nárazový vietor,“ hovorí Fabianová.

Party na svahu na Štrbskom Plese

Žiť to bude i na Štrbskom Plese. V sobotu a v nedeľu sa tu bude súťažiť v novej olympijskej disciplíne európskeho pohára, v slopestyle. Pripravený je bohatý program a party na svahu.

Deň otvorených dverí si pre záujemcov pripravil Slovenský hydrometeorologický ústav priamo na Lomnickom štíte. Pri príležitosti Svetového meteorologického dňa a Svetového dňa vody tak otvára svoje brány Meteorologická stanica v sobotu od desiatej do pätnástej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM