Martin Sýkora Rôzne

Made in Slovakia: Po Talianoch si na svoje prídu aj Slováci

Už po 5. krát sa v Poprade predstavia výrobcovia zo Slovenska na podujatí, ktoré má patriť Slovensku, Slovákom a slovenským výrobcom. Festival je spojený s kultúrnymi podujatiami.

Ilustračný obrázok k článku Made in Slovakia: Po Talianoch si na svoje prídu aj Slováci
Zdroj: Dnes24.sk

V metropole pod Tatrami sa od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta bude konať piaty ročník festivalu Made in Slovakia. Jeho hlavným cieľom je dať priestor na prezentáciu lokálnym a slovenským výrobcom. Na festivale sa predstaví celkovo 108 vystavovateľov, pričom skladba bude rôzna. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol jeden z organizátorov podujatia Ondrej Kavka z Občianskeho združenia Pre mesto, ktoré celé podujatie organizuje.

„Rozhodli sme sa, že tento festival ozvláštnime bohatším program a viacerými vystavovateľmi. Tohto roku sme vyskladali program pre všetky vekové kategórie, aby si každý našiel niečo, čo ho zaujíma,“ uviedol Kavka. Ako doplnil, tak tento rok sa budú prezentovať včelári z Hornádskej doliny. „Druhým spestrením festivalu budú umeleckí rezbári pod vedením Martina Bakoša, ktorý každoročne tvorí Tatranský ľadový dom na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Každý deň budú vyrezávať tatranské zvieratá, ktoré po festivale umiestnime do niektorej z materských škôl v Poprade,“ doplnil Kavka.

„Návštevníci nájdu slovenské vína, rôzne pivovary, ale i tradičné domáce jedlá. Toho roku sa nám podarilo dostať na festival aj tradičné jedlo drevorubačov, ktorým sú párance,“ objasnil Kavka. Okrem potravinových výrobkov na Made in Slovakia nájdu návštevníci aj rôznych remeselníkov, či výrobcov odevov a rôznych módnych doplnkov. „Ide o bezplatný festival, ktorý prezentuje slovenských interpretov, kultúru a jedlo. Mesto bude tento rok dôslednejšie, čo sa týka čistoty a bezpečnosti námestia,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Okrem prezentácie a predaja slovenských výrobkov od minulosti po súčasnosť je pre návštevníkov festivalu pripravený aj sprievodný kultúrny program. V stredu 3. augusta na Námestí sv. Egídia o 20:00 hod vystúpi spevák Majk Spirit, vo štvrtok 4. augusta sa o 18:00 hod predstavia Kandráčovci, po nich od 20:00 hod vystúpi skupina Ine Kafe. V piatok 5. augusta od 18:00 hod si budú môcť návštevníci podujatia vypočuť popradskú kapelu Vetrofka a po nej sa predstaví skupina Heľenine oči.

Made in Slovakia zaplnilo popradské centrum slovenskými remeselníkmi a výrobcami
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM