Martin Sýkora Samospráva Samospráva

Magistrát dáva rekonštruovať ulicu: Čakajte dopravné obmedzenia

Po rekonštrukcii bude na Bernolákovej ulici viac parkovacích miest. Hotové to bude pravdepodobne v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Magistrát dáva rekonštruovať ulicu: Čakajte dopravné obmedzenia
Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa v tomto týždni začne komplexná rekonštrukcia Bernolákovej ulice – od vyústenia z parkoviska za hotelom Poprad až po Alžbetinu ulicu.

„Vzhľadom na stav povrchov a význam tejto komunikácie v širšom centre mesta bola rekonštrukcia naozaj nevyhnutná. Veľkým plusom rekonštrukcie bude aj zvýšenie kapacity parkovacích miest,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

„Keďže komunikácia je a zostane v danom úseku jednosmerná, po vzájomnej komunikácii s investorom a zástupcom ODI PZ v Poprade bolo dohodnuté, že terajšie pozdĺžne státie bude nahradené šikmým pod uhlom 45°. Týmto riešením sa zabezpečí možnosť parkovania pre 20 osobných vozidiel, oproti pôvodnej možnosti pozdĺžneho státia pre 14 vozidiel. Celková dĺžka navrhovanej rekonštrukcie je 114,57m,“ informoval In­g.arch. Ľuboslav Mlynarčík, vedúci odboru urbanizmu a priestorového plánovania MsÚ v Poprade.

Jednosmerný pruh komunikácie bude živičný, parkovací pruh bude z drenážnej dlažby. Zo zámkovej dlažby budú obojstranné chodníky. „Práce budú realizované počas uzávierky celej ulice s tým, že existujúce výjazdy budú upravené výškovo a v maximálnej miere budú vždy spojazdnené – neprejazdné budú len na nevyhnutný čas samotnej výmeny podložia a pokládky jednotlivých vrstiev vozovky,“ doplnil Ing.arch. Mlynarčík.

Predpokladaný termín začatia prác je v 20-tom týždni a doba výstavby 90 dní od odovzdania staveniska, predpokladaný dátum ukončenia stavebných prác je do 15.8.2016. Re­konštrukcia bude stáť 93 891,95 €.

Samospráva informovala o pripravovanej stavbe a nevyhnutných obmedzeniach obyvateľov ako aj prevádzky a inštitúcie sídliace na tejto ulici. V súvislosti s rekonštrukciou ulice boli prehliadky motorových vozidiel pri OR PZ už v predstihu presunuté do areálu kasární na sídlisku Západ, ktorého časť samospráva prenajala na tento účel polícii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM