Pavol Krupka Kultúra

Malá Studená dolina a Brnčalova chata sú vyobrazené na poštových známkach

Malá Studená dolina a Brnčalova chata sú vyobrazené na poštových známkach, ktoré v Tatranskej Lomnici v piatok slávnostne inaugurovala Slovenská pošta. Autorom výtvarných návrhov je akademický maliar Martin Činovský. Tento umelec už na poštových známkach zobrazil aj iné miesta Vysokých Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Malá Studená dolina a Brnčalova chata sú vyobrazené na poštových známkach
Zdroj: Dnes24.sk

Známka „Krásy našej vlasti: Tatranské motívy – Malá Studená dolina“ má nominálnu hodnotou 1,25 eura. Ako informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová, dôvodom, prečo sa motívom známky stala práve Malá studená dolina, je to, že patrí k najnavštevo­vanejším lokalitám Vysokých Tatier. Súčasne s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC a domicilom mesta Vysoké Tatry. Motívom FDC je Litvorová dolina.

Druhá známka z emisného radu „Krásy našej vlasti: Tatranské motívy“ zobrazuje Chatu pri Zelenom plese, známu aj ako Brnčalova chata či Brnčalka. Má nominálnu hodnotu 1,45 eura. Aj s touto známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC a domicilom mesta Vysoké Tatry. Jej motívom je ďalšia tatranská chata Plesnivec.

Foto: Pofis/Webnoviny.sk

Malá Studená dolina a Brnčalova chata na poštových známkach
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM