Monika Vengrínová Iné športy Iné športy

Malé popradské karatistky zažiarili v Budapešti: Obsadili všetky tri stupne víťazov

Tradične začiatok novej súťažnej sezóny karatistov patrí dôležitým medzinárodným turnajom, na ktorých sa v juniorských a kadetských kategóriách bojuje o miestenky na blížiace sa šampionáty. A v silnej konkurencii sa karatistom z Popradu mimoriadne darilo.

Ilustračný obrázok k článku Malé popradské karatistky zažiarili v Budapešti: Obsadili všetky tri stupne víťazov
Zdroj: Dnes24.sk

Bezmála deväťsto pretekárov z dvadsiatich troch štátov sa predstavilo na turnaji v metropole Maďarska. 18th Budapest open bol štátnou reprezentáciou Slovenského zväzu karate zaradený ako nominačný turnaj pre kategórie kadetov, juniorov a U21 na novembrové Majstrovstvá sveta 2015 v Jakarte v Indonezií a zároveň na Majstrovstvá Európy 2016 vo februári v Limassol na Cypre.

Sobota patrila seniorským a juniorským kategóriám. Za karate klub Shihan Poprad v sobotu štartovala len Karolína Kollárová, ktorá sa v kategórií kumite junioriek nad 59kg dostala do bojov o medailu, no tu jej šťastena nepriala a skončila nakoniec štvrtá. V nedeľu prišli na rad žiacke a kadetské kategórie. „V kategóriách súborného cvičenia kata sa postupne predstavili medzi staršími žiačkami Simona Bednarčíková, mladšími kadetkami Vanesa Jankurová a kadetmi Samuel Bednarčík, avšak ani jeden z nich, z eliminačných bojov nepostúpil,“ uviedol Ján Glatz, sensei klubu Shihan Poprad.

V kategóriách športového zápasu kumite prvé na tatami nastúpili mladšie žiačky. V kategórií do 30kg dominovali a stupeň víťazov patril Popradčankám, keď prvá skončila Veronika Jalowiczorová, druhá Barbora Glatzová a tretia Ema Zacharová. Medzi mladšími žiakmi nad 32kg sa Filipovi Chudíkovi nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Rovnako skončili aj Adam Chudík medzi staršími žiakmi do 36kg, Tomáš Gajan medzi mladšími kadetmi do 45kg a Igor Hauser medzi mladšími kadetmi do 40kg. V tejto kategórií sa Marko Jalowiczor dostal do repasážnych zápasov o tretie miesto, ale ani jemu sa nedarilo a nakoniec skončil hneď za medailovými priečkami.

Na záver turnaja nastúpili kadetské kategórie a medzi kadetkami nad 54kg Monika Pekarčíková a Petra Píchová. Ani oni dve si po prehrách v druhom kole, v Budapešti na medaile nesiahli. „Bližšie k tomu mala Petra Píchová, ktorá sa síce dostala do repasážnych bojov, ale tu sa v druhom zápase vyfaulovala a do zápasu o bronz sa už nedostala,“ dodal Glatz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM