Peter Handzuš Iné športy

Malý štrbský maratón bude už túto nedeľu

V nedeľu 8. júla 2012 sa už tradične uskutoční Malý štrbský maratón. Pretekári hlavných kategórií pobežia 31 km dlhú trať zo Štrby do Liptovskej Tepličky a späť. Nebude chýbať ani 10 km trať cez Šuňavu, na ktorú sa môžu prihlásiť všetci dorastenci, j

Po odštartovaní hlavných kategórií vybehnú do štrbských ulíc žiaci. Aj tento rok môžu žiaci využiť bezplatný štart a zaregistrovať sa na internetovej stránke MŠM. Pre všetkých, ktorí sa prebojujú na stupeň víťazov čakajú zaujímavé ceny.

„Pre tých, ktorí nebudú na trati, ale prídu povzbudzovať pretekárov pripravíme stánky s občerstvením, budú si môcť pozrieť videá z minulých ročníkov a užívať si výbornú atmosféru. Aj diváci môžu vyhrať. Počas celého dňa sa v priestoroch štartu a cieľa, na námestí pred Kultúrnym domom bude predávať tombola,“ informoval Matúš Jančík z kancelárie pretekov. Žrebovanie bude hneď po vyhlásení výsledkov. [youtube=440,248]h­ttp://youtu.be/GXCYt­XTihiE[/youtu­be] Medzi prihlásenými pretekármi je množstvo známych bežcov, napríklad držiteľ traťového rekordu Orest Babiak (UKR), minuloročný víťaz Bratislavského maratónu Ashenafi Erkolo (ETI), mnohonásobný majster Maďarska Tamás Tóth (HUN) a ďalší.

Poprad24 Foto: Matúš Jančík

maraton
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM