Peter Handzuš Basketbal

Maroš Repaský o špecifických zápasoch proti SNV

Maroš Repaský: "Derby medzi Svitom a Spišskou Novou Vsou majú stále väčšiu iskru."

Extraliga basketbalistov pokračuje v rýchlom tempe, máme za sebou už 12 odohratých kôl. V tom predposlednom sa stretli dvaja jediní zástupcovia východu Slovenska v extralige, dvaja odvekí rivali – družstvá Spišskej Novej Vsi a Svitu. V poslednom domácom zápase Spišskej Novej Vsi proti Nitre sa udiala nie veľmi príjemná záležitosť. Počas poslednej minúty hracej doby došlo k inzultácii rozhodcu zo strany domáceho diváka. „Na stole“ bola otázka, čo bude s najbližšími zápasmi Spišiakov. Pôvodne išlo o trest v podobe finančnej úhrady a odohratia najbližších piatich domácich zápasov bez divákov, neskôr nastala ale zmena a to s tým, že sa duel Spišská Nová Ves – Svit odohrá v Rožňave. No nakoniec, v „hodine dvanástej“ si Spišiaci vybojovali zápas na domácej palubovke, dokonca aj s divákmi. Tento duel bol špecifický najmä pre rozohrávača Svitu Maroša Repaského, odchovanca Spišskej Novej Vsi. Po odohratí zápasu nám bol Maroš ochotný odpovedať na nasledujúce otázky.

Maroš, aké boli Tvoje pocity, dojmy počas nastupovania na zápas? Predsa len, z Tvojho pohľadu bol zápas medzi Spišskou Novou Vsou a Svitom dosť špecifický.

Určite bol. Už dlhšie som sa na tento zápas tešil a bol som extra namotivovaný, veľmi som chcel, aby sme vyhrali. Škoda, že to nakoniec nevyšlo. Chcel som podať dobrý výkon, ukázať sa pred publikom, kamarátmi, bývalými trénermi.

Domáci fanúšikovia Ťa pri predstavovaní privítali potleskom. Zaregistroval si to?

Áno zaregistroval a veľmi ma to potešilo. Bolo super hrať pred ,,domácimi" fanúšikmi, aj keď hala nebola úplne vypredaná.

**Zápasy medzi týmito dvomi mužstvami majú stále určitý náboj, určitú atmosféru. Bolo to cítiť aj pred zápasom v šatni? **

Tak je to východoslovenské derby, tieto zápasy majú stále v sebe väčšiu iskru. V šatni sme boli víťazne naladení, prešli sme si taktiku na zápas. Niektoré body sme však nedokázali na ihrisku splniť, čo bolo podľa mňa príčinou prehry.

Prejdime k samotnému zápasu. Domáci sa neustále držali o pár bodov pred Vami, nebolo akosi súdené sa im priblížiť na dostrel. Stalo sa tak až v závere, no bolo už zrejme neskoro. Čo chýbalo k tomu, aby sa Vám podarilo otočiť zápas vo Váš prospech?

V prvom polčase sme pôsobili veľmi staticky, bez nápadu v útoku a slabo sme doskakovali, čo sa prejavilo aj v počte nastrieľaných bodov. V druhom polčase sme sa viac rozhýbali, zónovou obranou sme zaskočili súpera, dotiahli sme sa na nich. Potom sme však inkasovali veľmi dôležité trojky z pohľadu Spišskej a zase to bolo o 14–15 bodov. V štvrtej štvrtine sme sa dotiahli na 4 body, ale už sme nemali dosť času na otočenie. Ku koncu chýbalo možno aj kúsok basketbalového šťastia.

V posledných zápasoch Ťa tréner Černický dáva pravidelne do základnej zostavy. Dá sa povedať, že si momentálne jedným z kľúčových hráčov Svitu. Počítal si s tým, po príchode do Svitu?

Nemôžem povedať, že som s tým počítal, keďže máme v tíme veľa kvalitných hráčov na pozícii 1, 2. Pred, aj počas sezóny som sa snažil trénovať čo najtvrdšie s cieľom dostať čo najviac minút na ihrisku a momentálne som rád, že mi tréner dáva šancu.

**V minulej sezóne si pôsobil na exotických Kanárskych ostrovoch. Čo Ťa viedlo k tomu, aby si to skúsil tam? **

Po rokoch v domácom klube som potreboval zmenu. Bol som aj na skúške v tímoch na Slovensku, potom sa však vyskytla šanca ísť hrať na Gran Canariu. Dlho som nepremýšľal a v priebehu dvoch – troch dní som odlietal.

**Čo sa týka Tvojho pôsobenia vo Svite, tak už si sa tu pred časom ukázal, no na dlho to nebolo. V tejto sezóne to vyzerá na dlhšie zotrvanie. Bol si s vedením Svitu v kontakte? **

Vo Svite som odohral veľa zápasov. Či už v mládežníckych kategóriách alebo za A-tím Spišskej a pred minulou sezónou som tu absolvoval 3 týždne letnej prípravy. Zatiaľ som tu na jednu sezónu. O ďalšom pôsobení sa bude rozhodovať asi až po ukončení súťaže, aj keď som tu momentálne maximálne spokojný. Po návrate na Slovensko som sa rozprával s trénerom Černickým o možnosti pôsobenia v Iskre, pre ktorú som sa nakoniec rozhodol. Počas letnej prípravy som sa potom stretol aj s vedením klubu. ?

Text+foto: bkiskrasvit.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM