Monika Vengrínová Rôzne

Máte chuť pomôcť nášmu mestu? Hľadajú sa desiatky dobrovoľníkov

Zaujímavý projekt Naše mesto prišlo na Slovensko z New Yorku a funguje tu už sedem rokov. Každoročne sa doň zapájajú viaceré slovenské mestá a tisíce dobrovoľníkov. Pripojiť sa môžete aj u nás v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť pomôcť nášmu mestu? Hľadajú sa desiatky dobrovoľníkov

Od roku 2007 doteraz sa do podujatia zapojilo 100 firiem a takmer 14 400 dobrovoľní­kov, ktorí odpracovali 55 719 hodín. Viac ako 1 000 klientov z domovov dôchodcov a sociálnych zariadení strávilo deň s dobrovoľníkmi, ktorý bol plný zážitkov. Spolu sa skrášlilo 7 hradných nádvorí, 265 parkov, 60 ihrísk, 5 útulkov pre bezdomovcov a 2 útulky pre zvieratá. Oživilo sa a farbami natrelo 15 kilometrov plotov slovenských škôl a škôlok.

V USA je to New York Cares, na Slovensku Naše mesto. Obe však majú rovnakú pointu. Zapojiť dobrovoľníkov do aktivít, ktoré pomôžu skrášliť, či zlepšiť naše mestá. Ide o najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku, zapojiť sa však môžu nielen firmy, ale i jednotlivci. Tento rok sa bude konať v piatok a v sobotu 13. a 14.júna v trinástich slovenských mestách, vrátane Popradu.

Ešte stále tak máte možnosť prihlásiť sa na niektorú z aktivít i vy. Maľovanie plota, výsadba záhonov, úprava náučného chodníka, zveľadenie židovského cintorína, či úprava areálov škôl, tam všade stále hľadajú tých, ktorí majú chuť pomôcť a čakať za to „len“ dobrý pocit.

„Zavolajte kamarátov, kolegov, šéfov a ukážte, že vám záleží na tom, ako vyzerá mesto, v ktorom žijete. Počas dvoch dní sa môže podariť toľko, koľko sa niekedy nespraví ani za rok, stojí to za to,“ vyzýva stránka Naše mesto, kde sa zároveň môžete na dobrovoľnícke aktivity prihlásiť. Ostáva len posledný deň. Do tejto chvíle tak urobilo päť tisíc ľudí z celého Slovenska, pridajte sa k nim aj vy.

Prihlášky: www.nasemesto.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM