Slavomír Božoň Rôzne

Materská škola vo Veľkej má opravenú strechu

Strecha na budove Materskej školy vo Veľkej bola v havarijnom stave - v súčasnosti je opravená a škôlka slúži opäť deťom.

Ilustračný obrázok k článku Materská škola vo Veľkej  má opravenú strechu
Zdroj: Dnes24.sk

V marci tohto roku ma ako poslanca mesta Poprad a člena rady školy ZŠ Veľká oslovilo vedenie školy a poprosilo o riešenie havarijnej situácie – zatekajúcej strechy na budove Materskej školy.

Po osobnej obhliadke strechy a zatečených tried, ktoré slúžili ako denné miestnosti pre deti materskej školy som ako odborne spôsobilá osoba napísal odborný posudok, v ktorom som konštatoval pri zatekajúcej streche nesplnenie hygienických a bezpečnostných požiadaviek na stavbu. Tento posudok vedenie školy odovzdalo na príslušnom odbore mestského úradu.

V priebehu mesiaca jún – júl mesto uvoľnilo finančné prostriedky v sume cca 8 000 eur na opravu strechy na materskej škole. V júli po výbere dodávateľskej firmy sa táto oprava zrealizovala. Triedy a chodby, ktoré boli zatečené sa vymaľovali. Tým je škôlka opäť prevádzkyschopná.

V septembri môžu všetky deti navštevujúce Materskú škôlku vo Veľkej spokojne nastúpiť do tried a zapojiť sa do výchovno-vzdelávacieho procesu.

Som rád , že úsilie, ktoré sme vyvinuli spolu s vedením ZŠ s MŠ Veľká padlo na úrodnú pôdu a že materská škola vo Veľkej môže znova naplno plniť svoju funkciu.

Ing. Slavomír Božoň, poslanec mestského zastupiteľstva Poprad, mail: sbozon2000@yahoo.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM