Martin Sýkora Rôzne

MDD v Poprade podľa Tatranskej galérie: Tvorivý deň plný farieb a pohybu

Medzinárodný deň detí bude venovaný najmenším nielen v školách, ale aj v kultúrnych ustanovizniach. V Tatranskej galérii to bude o kultúre, farbách a pohybe.

Ilustračný obrázok k článku MDD v Poprade podľa Tatranskej galérie: Tvorivý deň plný farieb a pohybu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranská galéria v Poprade pripravila pre deti počas ich medzinárodného dňa vo štvrtok 1. júna program, ktorý sa začína o 9:00 a skončí sa o 16:00 hod. Jeho súčasťou budú nielen prehliadky aktuálnych výstav, ale aj vystúpenie divadelného súboru, či tvorivé disciplíny.

O 9:00 a 13:00 hod. budú v priestoroch galérie prebiehať ukážky Policajného zboru SR so sídlom v Poprade. O 10:30 a 11:30 hod. je pre deti pripravené divadelné vystúpenie súboru Trma-vrma s názvom Príbeh o priebehu príbehu. „Ide o detské predstavenie o tom, aké ťažké môže byť vyrozprávať príbeh Zvonimíra Baloga na motívy knihy Často si vymýšľam,“ povedala o programe riaditeľka Tatranskej galérie v Poprade Anna Ondrušeková.

Pripravené budú aj tvorivé disciplíny ako kreslenie kriedami, maľovanie pod vplyvom hudby, spontánna maľba.

Súčasťou zábavných disciplín bude hranie hier ako Človeče, nehnevaj sa, twister, pexeso a skladanie puzzle. „Tatranská galéria zároveň vyhlásila súťaž o selfie odfotenú v jej interiéri alebo exteriéri,“ povedala riaditeľka. Podrobnosti súťaže sa dozvedia návštevníci priamo na mieste.

Súčasťou programu budú aj prehliadky aktuálnych výstavných projektov. Výstava s názvom Reminiscencie približuje plastiky zhotovené technikou spájania nájdených a vytvorených vecí slovenského sochára Igora Mosného. Súčasťou sú aj veľkoformátové kresby. V priestoroch Art Klubu si deti môžu pozrieť fotografie talianskeho fotografa Guida Andreu Longhitana žijúceho na Slovensku. Jeho diela zobrazujú prácu polície z rôznych okresov naprieč celým Slovenskom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM