Peter Handzuš Iné športy

ME v curlingu mixov: Do Turecka cestujú aj Pitoňákovci

V dňoch 30.9-6.10.2012 sa v Tureckom meste Erzurum uskutočnia majstrovstvá Európy v curlingu mixov. Slovensko budú reprezentovať Petra, Vladimíra, František a Pavol Pitoňákovci z Popradu. O čo najlepšie umiestnenie budú bojovať v konkurencii 24 repre

V curlingu sa reprezentačným družstvom stáva tím, ktorý získal majstrovský titul v predchádzajúcej sezóne. Ten aj reprezentuje svoju krajinu na vrcholných európskych a svetových šampionátoch. Tak je to vo všetkých krajinách a aj na Slovensku.

Na májových majstrovstvách Slovenska získal titul Curling Club Poprad v zložení: Petra, Vladimíra, František a Pavol Pitoňákovci. Pre účasť na ME v Turecku bol reprezentačný káder doplnený o náh­radníčku Gabrielu Kajanovú z Modry.

„Ambície družstva sú vysoké. Doposiaľ najlepším umiestnením bolo 9.miesto na ME 2010. V družstve sú hráči ktorí sú najlepšími na Slovensku. Pri tohtoročnom vyhlasovaní najlepších hráčov desaťročia bol Pavol Pitoňák vyhlásený za najlepšieho hráča, Gabriela Kajanová za najlepšiu hráčku a František Pitoňák za najlepšieho trénera desaťročia. Posielame na ME to najlepšie čo na Slovensku máme. Dúfame že bude šťastena naklonená na našu stranu a vrátime sa s čo najlepším výsledkom,“ poznamenal tréner popradského klubu František Pitoňák st.

Na šampionáte v Turecku sa zúčastní 24 najlepších európskych reprezentačných družstiev. V troch osemčlenných skupinách odohrajú zápasy každý s každým. Dve najlepšie družstvá zo skupín a jedno najlepšie z 3.miesta postúpia priamo do štvrťfinále, ďalšie dve družstvá z 3.miest sa stretne v súboji o poslednú miestenku do štvrťfinále.

V skupine máme veľmi silných súperov. Česi, Nóri a Dáni sú medailistami z európskeho fóra. A práve cez niektorého z nich sa pokúsime prvýkrát v histórií preniknúť do štvrťfinále.

Program zápasov Slovenska: 30. septembra (19.30): Estónsko

  1. októbra (12.30): Nórsko
  2. októbra (9.00): Anglicko
  3. októbra (16.00): Česko
  4. októbra (12.30): Dánsko
  5. októbra (19.30): Turecko
  6. októbra (19.00): Holandsko

Poprad24/Petra Pacigová Foto:pp

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM