Peter Handzuš Iné športy

Medailová žatva CKK Poprad: Úspešní v Galante aj v Starej Ľubovni

22. 4. 2017 sa v Galante uskutočnila medzinárodná súťaž pod názvom Galanta cup. O deň neskôr súťažili karatisti v Starej Ľubovni na Žiackej lige v karate.

Ilustračný obrázok k článku Medailová žatva CKK Poprad: Úspešní v Galante aj v Starej Ľubovni
Foto: CKK Poprad

V konkurencii vyše 280 pretekárov zo 42 klubov zo Slovenska, Maďarska, Chorvátska a Ukrajiny sa Central karate klub Poprad umiestnil na 11 mieste so 6 medailami ( 2 –2 –2 ). „Súťaž bola otvorená disciplínou kata, kde hneď v najmladšej kategórii kata dievčatá 5 – 7 rokov sme videli finále Centralistiek, kde si nakoniec striebro odniesla Linda Klempová a zlato si vybojovala Laura Klempová,“ uviedla Ivana Kucová z Central karate klub Poprad.

Následne sa pokračovalo v športovom zápase kumite, kde si medaile opäť vybojovali sestry Klempové a to v kategórii kumite dievčatá do 25kg, kde sa na 3. mieste umiestnila Laura Klempová a kategóriu suverénne zvíťazila Linda Klempová. Ďalej sa pokračovalo kategóriu kumite dievčatá 8–9 rokov –30kg, kde striebornú priečku obsadila Lea Kucová. O posledné medailové umiestnenie sa postarala Zuzana Nedoroščíková v kategórii kumite kadetky +54kg, ktorá si domov odniestla bronzovú medailu.

Kata

1. Miesto
Laura Klempová
2. Miesto
Linda Klempová

Kumite

1. Miesto
Linda Klempová
2. Miesto
Lea Kucová
3. Miesto
Laura Klempová
Zuzana Nedoroščíková

Medailová žatva CKK Poprad: Úspešní v Galante aj v Starej Ľubovni
12
Galéria
Foto: CKK Poprad

Nedeľa 23. 4. 2017 patrila opäť karatistom

V Starej Ľubovni sa uskutočnilo 4. a zároveň posledné kolo Žiackej ligy v karate, kde sa opäť zúčastnili karatisti z Central karate klubu Poprad. Na tejto súťaži si vybojovali spolu 16 medailí ( 3 – 7 – 6 ).

Súťaž bola otvorená disciplínou karate agility, kde si v najmladšej kategórii karate agility chlapci vybojoval 3. miesto Marek Tropp. V tej istej kategórii dievčat si 3. miesto vybojovala Alexandra Lajošová a na 2. miestach sa umiestnili Linda a Laura Klempové.

Liga pokračovala disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata dievčatá stretli vo finále opäť sestry Klempové. Tentokrát si striebro domov odniesla Laura Klempová a zlato si vybojovala Linda Klempová. V kategórii kata chlapci 8–9 rokov si suverénne zlato vybojoval Daniel Nedoroščík. V tej istej kategórii ale dievčat sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová. V kategórii kata mladší žiaci sa do finále prebojoval Matej Šuna, ale súperovi podľahol a umiestnil sa tak na 2. mieste. V kategórii kata staršie žiačky sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková. O poslednú medailu v disciplíne kata sa postarala Zuzana Nedoroščíková, ktorá si v kategórii kata kadetky vybojovala druhé miesto.

Poobedie patrilo športovému zápasu kumite. Kde sa v najmladšej kategórii kumite dievčatá –24kg na 3. mieste umiestnila Linda Klempová a zlato si do Popradu odniesla Laura Klempová. V kategórii dievčatá 8–9 rokov +30kg sa na 2.mieste umiesntila Daniela Hocková. V kategórii mladších žiakov –35kg si bronzovú medailu vybojoval Matej Šuna. Ďalšie striebro do zbierky vybojovala Alexandra Janíková v kategórii kumite staršie žiačky –40kg.

„Zároveň po všetkých 4. kolách Žiackej ligy v karate sa Central karate klub Poprad umiestnil z 24 klubov na celkovom 9. mieste a taktiež absolútnymi víťazmi svojich kategóriách sa stali Linda- Klempová a Laura Klempová v kategórii karate agility dievčatá a Lea Kucová v kategórii kata dievčatá 8–9 ročné,“ dodala Ivana Kucová.

Karate agility

2. Miesto
Linda Klempová
Laura Klempová
3. Miesto
Marek Tropp
Alexandra Lajošová

Kata

1. Miesto
Linda Klempová
Daniel Nedoroščík
2. Miesto
Laura Klempová
Matej Šuna
Zuzana Nedoroščíková
3. Miesto
Lea Kucová
Alexandra Janíková

Kumite

1. Miesto
Linda Klempová
2. Miesto
Daniela Hocková
Alexandra Janíková
3. Miesto
Laura Klempová
Matej Šuna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM