Martin Sýkora Iné športy

Na Majstrovstvách Slovenska sa stretli popradskí karatisti: Tituly a medaily

Popradskí karatisti nezaháľali a bojovali na viacerých podujatiach, odkiaľ si priviezli viacero cenných kovov. Central karate klub a Shihan s úspechmi.

Ilustračný obrázok k článku Na Majstrovstvách Slovenska sa stretli popradskí karatisti: Tituly a medaily
Zdroj: Shihan Poprad

Majstrovstvá Slovenska v Galante

Druhý aprílový víkend sa pretekári Karate klubu Shihan Poprad úspešne predstavili hneď na troch podujatiach. V sobotu sa v mestskej športovej hale v Galante bojovalo o tituly Majstrov Slovenska v seniorských kategóriách. V súbornom cvičení kata žien nad 35 rokov sa predstavili Andrea Glatzová a Mariana Bartková.

„Prebojovali sa až do finále, z ktorého lepšie vyšla Mariana Bartková a získala titul Majsterky Slovenska pre rok 2017. Andrea Glatzová sa pre tento krát uspokojila so striebrom. V Galante štartovala aj dorastenka Vanesa Jankurová, ktorá na hosťovaní za Prievidzu v súťaži kata družstiev získala striebro,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Na tomto turnaji sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu. V kategórii kumite seniorky do 50 kg zápasila Ivana Kucová, ktorá podľahla súperke až vo finále a stala sa tak vicemajsterkou Slovenskej republiky. „Ďalšie medailové umiestnenie ušlo len o chlp Filipovi Bašistovi v kategórii kumite seniori do 84 kg, ktorý žiaľ boj o tretie miesto prehral a umiestnil sa tak na 4. mieste,“ uviedla Ivana Kucová z Central karate klubu.

Central karate klub Poprad Bratislava 04/2017
5
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Bratislava preverila mladšie ročníky

Shihanistov čakal víkend, plný podujatí. V nedeľu sa úspešne predstavili v 2. kole AKKB Bratislavského pohára v karate, súrodenci Tapferovci. Mladší Andrej v kategórií kata 6 až 7-ročných chlapcov – začiatočníkov obsadil tretie miesto a kategóriu agility 6-ročných chlapcov vyhral.

„Kristína suverénne dominovala vo všetkých kategóriách, v ktorých štartovala. V kategóriách športového zápasu kumite mladšie dorastenky nad 50 kg, kumite mladšie dorastenky OPEN, kumite kadetky do 54 kg, kumite kadetky nad 54 kg a kumite kadetky OPEN nenašla premožiteľku a suverénne zvíťazila,“ povedal Glatz.

V Poľsku v tvrdej konkurencii

V nedeľu sa Popradčania zo Shihanu predstavili aj na medzinárodnom turnaji u našich severných susedoch, na 13. ročníku Harasuto Cup v Lodži. Igor Hauser v kategórií kumite kadetov do 52 kg vybojoval striebro. Markovi Jalowiczorovi sa v tejto kategórií nedarilo a skončil v eliminácií. Veronika Jalowiczorová medzi staršími žiačkami do 34 kg skončila bronzová. Markovi Jalowiczorovi sa nedarilo ani medzi mladšími dorastencami do 55 kg a rovnako ako Adam Chudík medzi mladšími dorastencami do 45 kg a Filip Chudík medzi staršími žiakmi do 40 kg skončili mimo pódiových umiestnení. V súťaži družstiev Marko Jalowiczor ešte hosťoval za klub Iglow Spišská Nová Ves, kde v súťaži kumite družstiev s mladšími dorastencami kategóriu vyhrali a v kategórií kadetov skončili bronzoví.

Popradskí karatisti Shihan MSR, Bratislava? Lodž
13
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM