Martin Sýkora Rôzne

Medvedie dni v znamení tisícov ľudí: Vysoké Tatry boli epicentrom detí

Medvedie dni na Hrebienku boli sviatkom pre 37 tisíc návštevníkov. Nielenže bol prekonaný minuloročný rekord, ale do Tatier dorazili aj tisíce medvedíkov.

Ilustračný obrázok k článku Medvedie dni v znamení tisícov ľudí: Vysoké Tatry boli epicentrom detí
Zdroj: OOCR Region Liptov

Na deviaty ročník najväčšieho medvedieho festivalu široko ďaleko, ktorý skončil v nedeľu poobede, s nadšením spomínajú nielen deti a ich rodičia, ale aj organizátori.

Padol minuloročný rekord

Až 4 dni od štvrtku do nedele trval najväčší medvedí festival pod názvom Medvedie dni, ktorý sa tento rok už po deviaty krát konal na jednom z najnavštevo­vanejších miest vo Vysokých Tatrách, na Hrebienku. „Medvedie dni, to je sviatok," povedal Jozef Nodžák alias Majster N, známy detský moderátor a zabávač, ktorému patrilo pódium a moderátorská pozícia počas prvých dvoch dní akcie.

„Keby ma pozval Obama s Clintonom do Bieleho domu, odmietnem, lebo idem na Hrebienok na Medvedie dni," dodal Nodžák.

A nielen pre neho sú Medvedie dni sviatkom. Aj pre množstvo detí a ich rodičov, ktorí si cestu do našich veľhôr tento rok našli. Počas štyroch dní Medvedie dni navštívilo až 37 tisíc návštevníkom, ktorí na Hrebienok prišli či už pozemnou lanovkou alebo peši zo Starého Smokovca a predchádzajúci ročník tak prekonali až o 4 tisíc návštevníkov.

Výnimočný program nepokazilo ani počasie

K rekordnej návštevnosti Medvedích dní prispelo okrem výnimočného programu, ktorý bol vskutku ťahákom pre detského návštevníka, aj počasie, ktoré prialo najväčšiemu tohtoročného letnému podujatiu pre rodiny s deťmi v Tatrách najmä prvé dva dni. Sobotná zmena počasia, ktorá priniesla do Tatier prehánky a chladnejšie počasie, síce mala za dôsledok menší počet návštevníkov počas prvého víkendového dňa, ale tí, ktorých ani počasie neodradilo, si mohli užiť plnohodnotný medvedí program. Vzhľadom na sobotné počasie usporiadatelia naozaj ocenili odhodlanie detí a ich rodičov prísť na Hrebienok aj za počasia, ktoré nepraje veľmi outdoorovým aktivitám, a plánovaný sobotný program bol pre nich odohraný v plnom profile. „Nedeľné počasie sa však našťastie opäť ukázalo v plnej kráse a všetci tí, ktorí v sobotu nechceli alebo nestihli podporiť medvedí festival svojou účasťou, to tak dohnali v jeho posledný deň, kedy padol aj náš denný rekord v počte návštevníkov, ktorý sa vyšplhal až na neskutočných 12 tisíc," konštatovala Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

PREČÍTAJTE SI AJ: Medvedie dni opäť slávili veľký úspech: Takáto masa ľudí zavítala na Hrebienok!

9 tisíc darčekov a 2 tony jabĺk

Deti (a ich rodičov) počas 4 dní festivalu bavili moderátori Majster N a Andrej Bičan, zaspievali si pesničky Mira Jaroša či Fíha tralala, tajili dych počas muzikálu Mauglí, nadšene vnímali predstavenia Máša a medveď, či rôzne divadielka a zapájali sa do nespočetných hier a súťaží. Okrem toho im bolo rozdaných až 2 tisíc kilogramov jabĺčok a spolu takmer 9 tisíc darčekov, ktoré dostali tie deti, ktoré si so sebou priniesli na podujatie medvedíka. Na Medvedích dňoch sa teda zúčastnilo aj veľké množstvo plyšových mackov a okrem nich aj 20 veľkých medvedích maskotov, ktorí šírili okolo seba pozitívnu náladu, fotili sa s deťmi, hrali sa s nimi a tancovali.

PREČÍTAJTE SI AJ: Tatry zažili megaúspešné podujatie: Hrebienok praskal vo švíkoch!

Pre deti aj modré z neba

„Medvedie dni sú unikátny projekt pre toho najvďačnejšieho návštevníka, ktorého úprimná radosť, ktorá je počas celej akcie absolútne a nefalšovane všade prítomná, je tým najlepším hnacím motorom k príprave ďalšieho ročníka, na ktorý sa už teraz všetci nielen tešíme, ale nad ním už začíname aj premýšľať," dodal na záver k Medvedím dňom predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM