Kultúra

Medzinárodná súťažná fotografická výstava Krajobraz Górski 2016 im. Ja

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná súťažná fotografická výstava Krajobraz Górski 2016 im.
Ja
8
Galéria

Medzinárodná súťažná fotografická výstava Krajobraz Górski 2016 im. Jana Sunderlanda, má za sebou 36-ročnú tradíciu. Jedinou témou súťaže sú zábery hôr a prírody našej Zeme.

Jan Sunderland bol právnik, fotograf, umelecký kritik a teoretik, zberateľ ľudových piesní, autor niekoľkých odborných príručiek pre amatérskych fotografov a ďalších…, spoluzakladateľ Zväzu poľských fotografov umenia , držiteľ najvyššieho medzinárodného titulu v umeleckej fotografii, zomrel v 1979 vo Varšave a od 1980 sa organizuje v Nowom Targu súťaž Krajobraz Górski.

„Vyhlasovateľom je MOK Nowy Targ Poľsko (Mestské kultúrne stredisko v Nowom Targu), ktoré s láskavým dovolením zapožičiava už 12 rokov časť z ocenených prác aj Podtatranskému osvetovému stredisku v Poprade,“ informovala Zuzana Barilová z Podtatranského osvetového strediska v Poprade.

Tento rok sa do súťaže zapojilo 113 amatérskych aj profesionálnych fotografov z celého sveta, Slovensko reprezentovali dvaja muži – Vladimír Škuta a Vladimír Vlček. Účasť na súťaži je organizátormi každoročne motivovaná aj finančnými cenami.

  • 1. miesto získava 5000 zl (cca 1100eur)
  • 2.miesto 2500zl (cca 580 eur)
  • 3. miesto 1000zl (cca 232 eur)

„Podtatranské osvetové stredisko pozýva všetkých pozrieť si svet cez optiku fotoaparátu tak, ako ho vidia víťazi Krajobrazu Górskeho 2016. Výstava fotografických prác je pre verejnosť sprístupnená v priestoroch POS Poprad Spišská Sobota v pracovných dňoch od 3.- 30.11.2016,“ dodala Barilová.

Viac info o súťaži nájdete TU

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM