Martin Sýkora Samospráva

Mesto bude zverejňovať dlžníkov: Radšej zaplatiť ako mať z hanby kabát

Popradská samospráva bude opäť zverejňovať dlžníkov, či už sú to fyzické alebo právnické osoby. Ak ste na niečo zabudli, dajte si to čím skôr do poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude zverejňovať dlžníkov: Radšej zaplatiť ako mať z hanby kabát
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad od 15. februára 2017 na svojom webovom sídle opätovne uverejní zoznam daňových dlžníkov na miestnych daniach a miestnom poplatku podľa zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení. Správca dane zverejní dlžníkov, u ktorých eviduje nedoplatky na dani:

  • z nehnuteľností,
  • za psa,
  • za užívanie verejného priestranstva,
  • za ubytovanie,
  • za predajné automaty,
  • za nevýherné hracie prístroje,
  • nedoplatky na miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady evidované k 31.12.2016.

„Týka sa to fyzických osôb, u ktorých nedoplatok presiahol výšku 160 eur a právnických osôb,u ktorých nedoplatok presiahol výšku 1 600 eur,“ uviedol komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

Dlžníci môžu svoje nedoplatky uhradiť obvyklým spôsobom – bankovým prevodom, poštovým poukazom alebo priamo do pokladnice Mestského úradu v Poprade v hotovosti, alebo platobnou kartou. Pri platbách je dôležitý variabilný symbol, ktorý je uvedený v zasielaných rozhodnutiach, alebo je možné si ho zistiť u zamestnancov oddelenia daní a poplatku na 2. poschodí Mestského úradu v Poprade.

„Mesto Poprad vyzýva všetkých dlžníkov, aby svoje nedoplatky uhradili najneskôr do 9. februára 2017 a vyhli sa tak zverejneniu svojho mena, respektíve obchodného mena na webovom sídle mesta,“ dodal Galajda. V prípade, ak si občan alebo obchodná spoločnosť potrebuje overiť, či je dlžníkom na daniach a poplatku, môže tak urobiť na tel. čísle 0910 890 272 denne počas úradných hodín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM