Monika Vengrínová Rôzne

Mesto je na tom finančne veľmi dobre: Predchádzajúci rok skončilo s prebytkom viac ako dva milióny eur

O tom, že mesto Poprad je vo veľmi dobre finančnej kondícii, svedčí aj fakt, že hospodárenie mesta skončilo v roku 2013 prebytkom vo výške 2,208 milióna eur. Tento prebytok bude prerozdelený do mestského fondu bývania a do rezervného fondu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto je na tom finančne veľmi dobre: Predchádzajúci rok skončilo s prebytkom viac ako dva milióny eur
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Do rezervného fondu mesta tak pribudne 1,9 milióna a do mestského fondu rozvoja bývania 229 tisíc eur. „Ak hodnotím celý vývoj roku 2013, tak tento výborný výsledok sme dosiahli na základe veľmi dobrého hospodárenia. A to na jednej strane, zvýšením vlastných príjmov, na strane druhej úsporami, ktoré sme nastavili v rozpočte, a ktoré súvisia aj s tým, že mesto Poprad chcelo naplniť podpísané memorandum medzi Združením miest a obcí Slovenska a vládou Slovenskej republiky a splniť tak nastavený parameter konsolidácie verejných financií ako takých,“ uviedla Jitka Púčiková, vedúca ekonomického odboru Mesta Poprad.

Príjmy mesta v predchádzajúcom roku celkovo dosiahli takmer 31,6 milióna eur, čo predstavuje oproti roku 2012 nárast o 1,46 milióna eur. „Vzhľadom na to, že rozpočtové hospodárenie za minulý rok bolo viac ako prebytkové, že počas minulého roka i rokov 2012 a 2011 sme nepoužili finančné prostriedky z rezervného fondu a zároveň, že zadĺženosť mesta je veľmi nízka, môžeme skonštatovať, že mesto Poprad je vo veľmi dobre finančnej kondícii,“ dodala Púčiková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM