Peter Handzuš Rôzne

Mesto Levoča pripravilo Vianočný remeselný trh

Pri Radnici v Levoči sa uskutoční v sobotu 17. decembra Vianočný remeselný trh, na ktorom svoje tradičné umenie predstaví niekoľko desiatok remeselníkov.

Vedúci oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta v Levoči Ivan Dunčko informoval, že začiatok trhu je naplánovaný na 12. h a vyvrcholí o 19. h.
„Budeme mať 47 stánkov, v ktorých bude cez 50 vystavovateľov, remeselníkov z rôznych odvetví,“ konkretizoval Dunčko. Ide o akúsi zmenšeninu remeselného trhu, ktorý mesto organizuje v lete.

Pripravený je okrem toho aj bohatý kultúrny program, ktorý sa začne vystúpením Brass Collegium. Predstaví sa tiež folklórny súbor Maguráčik s programom Daj Boh šťastia a deti zo základných škôl v Levoči. Betlehémsku noc predvedie folklórny súbor Rozmarija a vystúpi tiež Ander z Košíc a Duo Šarm. V závere priblížia Vianoce na dedine členovia folklórneho súboru Harichovčan a program Od Lucie do Vianoc si pripravil domáci folklórny súbor Levočan.

Program budú moderovať Dušan Kubáň a Michal Novák. Vianočnú kulisu doplní Salaš u Franka, kde budú môcť návštevníci ochutnať tradičné domáce špeciality.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM