Peter Handzuš Basketbal

15 000 € a telocvične za symbolickú cenu: Mesto podporí novú basketbalovú akadémiu

V meste Poprad vznikla začiatkom roka nová basketbalová akadémia. Jej úsilím je po neúspechu Ženského basketbalového klubu Poprad zachovať mládežnícky basketbal na území podtatranskej metropoly a v tomto ju podporuje aj miestna samospráva.

Ilustračný obrázok k článku 15 000 € a telocvične za symbolickú cenu: Mesto podporí novú basketbalovú akadémiu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Basketbalová akadémia mládeže Poprad tak dostane v tomto roku dotáciu viac ako 15 000 € a tiež priestory za zníženú cenu nájmu.

Dotáciu pre novovzniknutú akadémiu, ktorá má v súčasnosti okolo 100 členov, dnes na svojom zasadnutí schválili poslanci Mestského zastupiteľstva. Spomínanú sumu pritom ešte minulý rok doklepli Mládežníckemu klubu ŽBK Poprad. Ten podľa Edity Pilárovej z Mestského úradu v Poprade nesplnil podmienky o poskytnutí dotácií z rozpočtu mesta a má voči Popradu záväzky z nevyplatených faktúr vo výške cca 6 300 €.

Akadémia potrebuje na rozbeh čas

Pre novú basketbalovú akadémiu poslanci schválili aj prenájom telocviční na základnej škole na Komenského ulici za symbolickú cenu. „Prioritnými športmi na území mesta sú hokej, futbal a basketbal. Nová akadémia bude mať ťažké začiatky, tak sme ju nechceli potopiť,“ uviedla Pilárová.

Či sa mesto bude usilovať aj o ďalšiu podporu basketbalu, zatiaľ nie je známe a ďalšie prostriedky nateraz basketbalová akadémia nedostane.

„Musíme im dať nejaký čas na to, či vôbec bude fungovať aspoň rok, dva. Teda nielen podporiť a nemať žiadne istoty a záruky. Oni tiež nemajú možnosť hrať súťaž. Keď sa neuhradia resty na zväze, tak nemôžu oficiálne prestúpiť ani hrať. Všetko je ešte v štádiu riešenia aj s basketbalovým zväzom,“ uzavrela Pilárová.

15 000 € a telocvične za symbolickú cenu: Mesto podporí novú basketbalovú akadém
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM