Peter Handzuš Rôzne

Mesto pomáha občanom bez strechy nad hlavou

Zima si už našla svoje trvalé bydlisko aj v Poprade. Oveľa skôr sa stmieva a čoraz viac dní je teplota pod bodom mrazu. Prichádza najkrajšie obdobie v roku, ktoré prináša radosť, lásku a porozumenie. Pre radnicu však znamená toto obdobie aj splnenie

Ako každý rok, tak aj v tomto roku pripravilo mesto Poprad pre sociálne slabších občanov možnosť využiť služby nocľahárne, práčovne, strediska osobnej hygieny, stravovacie či ďalšie služby. Okrem nocľahární môžu títo občania využiť vojenský stan, ktorý pripravili pre bezdomovcov pracovníci mestského úradu a stojí už od októbra. Stan bol postavený pre ľudí, ktorí majú zdravotné alebo iné problémy a nie sú schopní splniť požiadavky mestských ubytovní a nocľahární. Podmienkou v týchto zariadeniach je nulová alkoholová tolerancia, nedostatok finančných prostriedkov na zaplatenie ubytovania, zdravotný stav a iné. Vojenský stan je jedna z aktivít Zariadenia sociálnych služieb v Poprade pre občanov bez prístrešia. Pre týchto klientov, ako aj pre klientov ubytovní a nocľahární, sa každý deň varí teplé jedlo v podobe polievky s chlebom, k dispozícii je šatstvo a obuv, ktoré mesto získalo formou dobrovoľných darov.
Mesto Poprad nezabudne na občanov, ktorí nemajú vlastnú strechu nad hlavou, ani počas Vianoc, kedy pripravuje posedenie s tradičnou kapustnicou a so všetkými dobrotami, ktoré sa nachádzajú počas týchto sviatkov takmer na každom stole. Po štedrej večery príde na rad aj malé prekvapenie vo forme drobných darčekov. Mesto Poprad verí, že aj touto formou pomôže prežiť nastávajúcu zimu a Vianoce ľuďom, ktorí boli všemožne skúšaní životom, v čo najkrajšej a najpríjemnejšej atmosfére.

Zdroj: mesto Poprad

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM