Samospráva

Mesto prišlo s nápadom, ako riešiť parkovanie na Juhu: Opatrenie, ktoré má zabezpečiť dostatok miest pre obyvateľov

Vedenie mesta prišlo s novým nápadom, ako riešiť problémy s parkovaním na najväčšom popradskom sídlisku. Podľa slov primátora Jozefa Švagerka, toto opatrenie by sa malo vytvoriť dostatok parkovacích miest pre obyvateľov, ktorí tam bývajú. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Mesto prišlo s nápadom, ako riešiť parkovanie na Juhu: Opatrenie, ktoré má zabezpečiť dostatok miest pre obyvateľov
Foto: Barbara Dallosová

Popradská samospráva chce obmedziť parkovanie dodávok na sídliskách Juh vo večerných a nočných hodinách. Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka niektoré dodávky zaberajú aj tri parkovacie miesta.

Nedostatok parkovacích miest na najväčšom popradskom sídlisku trápi obyvateľov mesta už niekoľko rokov. Po vybudovaní nových parkovísk prišlo vedenie mesta s ďalším nápadom. „Obmedzením parkovania dodávok by sa malo vytvoriť dostatok parkovacích miest pre občanov, ktorí bývajú na sídliskách Juh,“ uviedol primátor.

Podľa neho sa v týchto dňoch rokuje o tom, aké druhy dodávok nebudú môcť parkovať na sídlisku počas večerných a nočných hodín. „Predbežne viem povedať, že dopravná značka bude časovo obmedzená, to znamená od 17.00 do 6.00 h ráno. Podľa všetkého by sa obmedzenie malo týkať dodávok, ktoré sú dlhšie viac ako 5,1 metra,“ informoval Švagerko.

HLASUJTE: Ste za obmedzenie parkovania pre dodávky na popradských sídliskách?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM