Monika Vengrínová Rôzne

Mesto stále dočisťuje cesty a chodníky: Pri koordinácii prác spolupracuje aj polícia

V pondelok zasadal v Poprade krízový štáb, aby zmonitoroval situáciu s odstraňovaním následkov minulotýždňovej snehovej kalamity. Vzhľadom na to, že bol na cestách okresu z dôvodu silného sneženia a vetra vyhlásený 1. kalamitný stupeň, došlo k prevereniu technických kapacít pripravených na výjazd.

Ilustračný obrázok k článku Mesto stále dočisťuje cesty a chodníky: Pri koordinácii prác spolupracuje aj polícia
Zdroj: TASR

V prípade zhoršenia počasia je Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade pripravená nasadiť ďalšie stroje od externých dodávateľov. „Situácia je stabilizovaná, vzhľadom na množstvo snehu však stále pokračujeme v dočisťovaní mestských komunikácií a chodníkov,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

V uliciach pracuje aktuálne 8 mechanizmov SMK a ďalšie dva mechanizmy z firmy Brantner. Spolu 40 pracovníkov menších obecných služieb dnes ručne čistilo chodníky v centre mesta, ďalších 14 pracovníkov z firmy Brantner čistilo schodiská na chodníkoch na sídliskách JUH, priechody pre chodcov a mosty.

Oddelenie životného prostredia MsÚ v Poprade koordinovalo orezávky a spracovanie zlomených konárov a stromov, ktoré mohli predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre okoloidúcich obyvateľov. Pri monitoringu a koordinácii jednotlivých prác spolupracujú aj hliadky mestskej polície.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM