Monika Vengrínová Samospráva

Mesto upustilo od trojstrannej zmluvy: So SFZ sa dohodne na zámene pozemkov

Zámer vstúpiť do spolupráce so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) a Aquaparkom Poprad pri budovaní športového areálu v okolí Športovej ulice, poslanci MsZ schválili na marcovom zastupiteľstve. Samotná zmluva však mala byť predmetom ďalších rokovaní. Ako to napokon dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Mesto upustilo od trojstrannej zmluvy: So SFZ sa dohodne na zámene pozemkov
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade sa ešte v marci zhodli na tom, že zmluvu o spolupráci medzi mestom SFZ a Aquaparkom, s.r.o. pri budovaní športového areálu v okolí Športovej ulice, neschvália. Schválili len zámer vstúpiť do spolupráce. Zmluva tak mala byť predmetom ďalšieho rokovania.

Predmetom predloženej zmluvy mala byť napr. budúca zámena pozemkov, výstavba ďalších objektov určených na šport a športové vyžitie ako napr. dvoch tréningových ihrísk, fitnescentra, energocentra, tréningovej haly, kardioparku i parkovacích plôch. Tie by mali byť postupne zrealizované do konca roka 2017. Do projektu by popradský akvapark zainvestoval 3,6 milióna eur a SFZ cca sedem miliónov eur.

Na dnešnom júnovom mestskom zastupiteľstve poslanci od uzavretia trojstrannej zmluvy o spolupráci medzi mestom, aquaparkom a SFZ napokon upustili. Namiesto pôvodne plánovanej trojstrannej zmluvy hodlá mesto uzavrieť dvojstrannú zmluvu so SFZ, ktorej predmetom bude rámcová úprava budúcich vzťahov medzi zmluvnými stranami k nehnuteľnostiam, ktoré sú predmetom zámen a povinností dojednaných stranami.

Podľa zmluvy tak dôjde k zámene pozemku vo vlastníctve mesta na ulici Boženy Němcovej, ktorý je aktuálne zastavaný nefunkčnými unimobunkami a kotolňou za pozemky vo vlastníctve SFZ určené na parkovanie okolo NTC. SFZ tak na nadobudnutom pozemku vybuduje tréningové ihrisko a mesto na svojich pozemkoch vybuduje parkovisko. Obe strany budú stavby realizovať na vlastné náklady, pričom pozemky nadobudnú bez povinnosti doplatku rozdielu v ich hodnote.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM