Martin Sýkora Samospráva

Mesto vyhlásilo súťaž na odpredaj tenisového areálu: Chce halu a ďalšie kurty

Tenisový areál, na ktorom sa nedávno uskutočnil významný tenisový turnaj, pôjde do verejnej súťaže. Mesto chce peniaze, investície a ďalšie športoviská.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyhlásilo súťaž na odpredaj tenisového areálu: Chce halu a ďalšie kurty
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí mestskí poslanci schválili na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva verejnú súťaž na odpredaj tenisového areálu, ktorý sa nachádza v mestskej časti v Spišskej Sobote. Pozostáva z tenisových kurtov, budovy, príslušenstva a ostatných plôch. O pozemok prejavila záujem popradská spoločnosť Via Invest, s.r.o., ktorá by chcela na ňom okrem tenisového areálu vybudovať aj zázemie pre futbalový klub.

Tenisové kurty sú otvorené a využívané v prípade priaznivého počasia v mesiacoch máj – október. „Zámerom spoločnosti Via Invest je vybudovať na mieste súčasných tenisových kurtov športovo-administratívne zázemie pre Futbalový klub Poprad a krytú tenisovú halu s hľadiskom pre 740 divákov, so štyrmi tenisovými kurtmi spĺňajúcimi podmienky ITF pre medzinárodné podujatia a zodpovedajúcim zázemím pre tenistov,“ uviedla vedúca odboru správy majetku Mestského úradu v Poprade Iveta Borňáková.

Budova FK Poprad, výstavbu ktorej by spoločnosť zrealizovala na mieste súčasnej prevádzkovej budovy a otvorenej tribúny tenisových kurtov, by bola určená výhradne pre potreby futbalového klubu. V súčasnosti FK Poprad užíva areál futbalového štadióna v mestskej časti Veľká. „V samostatnej budove by boli šatne, posilňovňa, kancelárske priestory pre zamestnancov a trénerov, skladové priestory, práčovňa a sušiareň. Výstavbou tenisovej haly sa rozšíri využitie tenisových kurtov zo sezónneho na celoročné. Hodnota areálu kurtov bola stanovená znaleckým posudkom na viac ako 1 116 000 eur,“ informovala Borňáková.

Primátor Popradu Jozef Švagerko uviedol, že ročne je na tenisových kurtoch strata približne 6000 eur. „Verím, že budeme mať otvorené kurty a k nim pribudne aj tenisová hala. Tá je k tenisu potrebná, pretože viete eliminovať napríklad dážď. Rokujeme o priestore k tzv. strelnici, aby tam boli ďalšie otvorené kurty,“ uviedol primátor.

Poslanec Ondrej Kavka sa prikláňal k vypísaniu súťaže. „Určite budem navrhovať, aby sa peniaze zo súťaže použili na vybudovanie športoviska v meste Poprad. Navrhol by som areál v priestoroch Základnej školy Komenského,“ uviedol počas rokovania mestského zastupiteľstva Kavka. Podobne reagoval aj poslanec Milan Baran, ktorý si vie predstaviť dve lokality, kam by mesto malo peniaze investovať. „Je na nás – na poslancoch, ako rozhodneme. Vidím priestor pri ZŠ Komenského a v Matejovciach,“ povedal Baran.

Písomné súťažné návrhy spolu s dokladmi, ktoré je potrebné k súťaži doručiť, treba poslať na adresu Mestského úradu v Poprade. Na predloženie súťažných návrhov majú záujemcovia čas do 29. júla do 12.00 h

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM