Monika Vengrínová Samospráva

Mesto vymieňa pozemky a budovy: Bude na mieste kasární lukratívna štvrť?

Dôležitým bodom programu pondelkového mestského zastupiteľstva bola i výmena budov a pozemkov so štátom. Novovzniknutá komisia určí, čo bude stáť na mieste bývalých kasární na sídlisku Západ.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vymieňa pozemky a budovy: Bude na mieste kasární lukratívna štvrť?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci na pondelkovom mestskom zastupiteľstve riešili i výmenu budov a pozemkov, kde v súčasnosti sídli Okresný úrad Poprad na Nábreží Jána Pavla II., ktorých vlastníkom je mesto Poprad a súčasným nájomcom Ministerstvo vnútra SR, za pozemky a budovy bývalých Dukelských kasární a budovy katastra v Poprade, pričom odhadovaná hodnota mestských budov prevyšuje čiastku tri milióny eur a hodnota budov a pozemkov, ktoré mesto zámenou od štátu získa, je o približne 14 tisíc eur nižšia. Mesto si však tento rozdiel nárokovať nebude.

V rámci programu ESO – Efektívna, spoľahlivá a otvorená verejná správa by sa tak do budovy, kde v súčasnosti sídli kataster, mal po zámene presťahovať sociálny odbor Mestského úradu v Poprade. Areál bývalých Dukelských kasární na sídlisku Západ chce samospráva predať na výstavbu rodinných domov. „Máme informácie, že zo strany developerov je o toto územie záujem. Verím, že sa oň pobijú a mesto tak získa za predaj dosť finančných prostriedkov. Na sanáciu budov, ktoré sú väčšinou betónové, však bude potrebné investovať minimálne milión eur,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko s tým, že v tejto časti by tak mohla byť nová lukratívna štvrť.

Podmienkou je však vypracovanie urbanisticko-architektonického návrhu riešenia územia, asanácie objektov a prípravy územia a následnej realizácie zámeru. Predsedom 13-člennej komisie zloženej z poslancov mestského zastupiteľstva a pracovníkov mestského úradu sa stal viceprimátor Milan Baran.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM