Peter Handzuš Samospráva

Mestskí poslanci si odklepli vyššie odmeny. Mesačne si prilepšia o desiatky eur

Popradskí poslanci budú za svoju prácu dostávať v odmenách o 120 eur viac, čo predstavuje nárast o 30 percent oproti doterajšej výške odmien.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci si odklepli vyššie odmeny. Mesačne si prilepšia o desiatky eur
Foto: Peter Handzuš

Popradskí poslanci budú za svoju prácu dostávať v odmenách o 120 eur viac, čo predstavuje nárast o 30 percent oproti doterajšej výške odmien. Na stredajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) zároveň schválili, že dvojmesačné odmeňovanie prejde na formu mesačného.

Podľa 1. viceprimátora mesta Poprad Igora Wzoša sa odmeny v Poprade dlhé roky nemenili. „Pozreli sme sa na to z celoslovenského hľadiska, sme na úrovni priemeru,“ uviedol. Mesto Poprad bude pri systéme odmeňovania poslancov vychádzať z priemernej mesačnej mzdy. „Tým pádom zaručujete, že sa bude každoročne táto odmena zvyšovať tak, ako sa bude zvyšovať priemerná mesačná mzda,“ uviedol popradský poslanec Adrián Kromka, ktorý s navýšením odmien nesúhlasil. Podľa Wzoša do odmeňovania zaviedli systém. „Že je to naviazané na priemernú mzdu, to logiku má. Takto to je vyriešené aj na VÚC,“ vysvetlil Wzoš.

„Doteraz bola odmena 400 eur, teraz ju chcete navýšiť na 520 eur. Vôbec s tým návrhom nesúhlasím,“ povedal na rokovaní MsZ Kromka. Doplnil, že ak sa poslanec nezúčastní a ospravedlní sa, tak nedôjde k zníženiu jeho odmeny o 50 percent. „Poslanec na rokovanie vôbec nepríde, no napriek tomu odmenu dostane,“ odmietol zvýšenie odmien popradský poslanec. Viceprimátor vysvetlil, že ich práca nie je len v rokovacej sále. „Každý z týchto poslancov pracuje systematicky každý deň. Napríklad poslankyňu Annu Schlosserovú vidím vo vestibule mestského úradu s občanmi každý deň,“ dodal Wzoš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM