Peter Handzuš Kultúra

Metamorfózy mesta Svit: Zaujímavá výstava o premenách mesta

V tomto jubilejnom roku pripravilo mesto pre občanov a návštevníkov mesta množstvo kultúrnych, športových i spoločenských podujatí. K oslavám sa pripojila aj ZŠ Mierová vo Svite výstavou fotografií pod názvom „Metamorfózy mesta Svit.“

Ilustračný obrázok k článku Metamorfózy mesta Svit: Zaujímavá výstava o premenách mesta
Zdroj: Dnes24.sk

„Metamorfózy mesta Svit“ nepredstavujú iba premenu pôdorysnej štruktúry mesta, jeho architektonického ducha či demografického vývoja. Práve naopak, zachytávajú organický vývoj mesta i človeka v ňom žijúceho, vyjadrujú zmenu funkcie mesta vo vzťahu k regiónu, prírodnému prostrediu, no predovšetkým jeho obyvateľom.

Žiadny obraz či slovo nedokáže tak verne zachytiť, vypovedať udalosť, okamih ako ľudská spomienka. „Aj touto výstavou sme chceli vyjadriť úctu všetkým, ktorí toto mesto budovali vlastnými rukami, tvorili ho a zveľaďovali,“ informovala riaditeľka ZŠ Mierová, Elena Berezovskijová.

Tak, ako je dôležité uchovávať si spomienky na tieto krásne okamihy, významné je i podeliť sa o nich s mladšou generáciou. „Želáme si, aby tieto nádherné fotografie, ktoré sa nám podarilo zhromaždiť na tomto mieste aj vďaka vám, nám pripomínali dôležitosť histórie, pretože to je naša história, história ľudstva, história každého človeka,“ uzavrela riaditeľka školy.

Foto: ZŠ Mierová Svit

Metamorfózy mesta Svit: Zaujímavá výstava o premenách mesta
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM