Monika Vengrínová Iné športy

MIBA CUP 2013: Popradskí futsalisti si z Banskej Bystrice priniesli medaily

20.júla sa uskutočnil v Banskej Bystrici 4.ročník celoslovenského turnaja vo futsale MIBA CUP 2013. V tomto ročníku sa ho zúčastnili družstvá z Lučenca, Bratislavy, Banskej Bystrice a dve družstvá z Popradskej futsalovej ligy - Union a Elron team.

Ilustračný obrázok k článku MIBA CUP 2013: Popradskí futsalisti si z Banskej Bystrice priniesli medaily
Zdroj: Dnes24.sk

V A-skupine Elron team, v B-skupine Union Poprad

Desať družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín. V A-skupine, ktorá začínala ako prvá bol Elron team. Ten si postupne zmeral sily s družstvami
- MIBA Banská Bystrica ktorú zaskočil a s prehľadom zvýťazil 4:1,
- BARSA RAJEC s ktorou už prehrávali 2:0, no rozumnou hrou nakoniec vyhrali 3:2
- KERAM Lučenec v zápase chudobnom na góly vyhrali 1:0
- Skackavá B.Bystrica v priamom boji o víťazstvo v skupine vyhrali 2:1, hoci súper vyhrával už od začiatku zápasu 1:0.

V B-skupine Union Poprad hral s
- FK Šport Bratislava kde nemali dobrý začiatok, no nakoniec s prehľadom zvíťazili 4:2
- BIVŠ B.Bystrica im nedali šancu a vyhrali 7:0
- Unios B.Bystrica, kde domáce družstvo tiež nedalo gól Unionu a ten vyhral 6:0
- Juniors B.Bystrica. Tento súper ich potrápil, no nezdolal. Popradčania vyhrali 4:3

Elron team i Union Poprad s prehľadom vyhrali svoje skupiny a domácim organizátorom pribudli vrásky na čele. Obávali sa Popradského finále.

Na štvrfinálový zápas ako prvý nastúpil Elron team proti 4.družstvu zo skupiny B- Unios B.Bystrica. Chlapci z Elronu mali trochu ťažšiu pozíciu, nakoľko na svoj zápas nastupovali po 5,5 hodinách a ich nohy boli stvrdnuté. Zápas bol vyrovnaný, nik nechcel urobiť chybu. Nakoniec sa podarilo našim dať gól a posunúť sa do semifinále. Hráči Union si zmerali sily s družstvom umiestneným tiež na 4.mieste no skupiny A- BARSA Rajec. Nenechali nič na náhodu a do súpera sa zahryzli hneď od začiatku zápasu a s prehľadom vyhrali 4:0.

Elron team bronzový, Union Poprad strieborný

V semifinále sa stretol Elron team s družstvom MIBA B.Bystrica, ktoré v základnej skupine zdolalo 4:1. Tento krát na tohto súpera nemali a prehrali tesne 2:1. Union sa stretol tiež so svojím súperom zo skupiny FK Šport Bratislava kde s ním vyhral 4:2. V semifinále mu strelil o gól viac a vyhral jednoznačne 5:2. Prehrou Elron teamu sa nepotvrdili obavy organizátorov, že bude popradské finále. Ale chlapci z Elronu to brali športovo, povedali si že lepšie vyhrať v zápase o 3.miesto, ako prehrať finále. To asi viac mrzí. Svoje účinkovanie na turnaji chceli ukončiť výhrou.

V zápase o 3.miesto sa stretli s FK Šport Bratislava a do súpera sa pustili nebojácne od začiatku. Hoci poľavili v koncentrácii v 2.polčase a doľahla na nich aj únava, nakoniec svojho súpera zdolali 8:5.

Vo finále sa stretli družstvá Union Poprad a MIBA Banská Bystrica. Svoj zápas lepšie zvládli domáci a vyhrali 4:0. Nepomohlo ani výrazné povzbudzovanie kolegov z Popradu a ich fan klubu, ktoré Unionu pripravilo takmer domáce prostredie.

Za najlepšieho strelca turnaja bol vyhláseny Adrian Tropp z Union Poprad.

Jozef Zubal

MIBA CUP 2013: Popradskí futsalisti si z Banskej Bystrice priniesli medaily
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM