Martin Sýkora Futbal

Miláčik popradských fanúšikov je späť: Jakub Šašinka sa vrátil pod Tatry

Obľúbený český hrotový útočník Jakub Šašinka sa vracia pod Vysoké Tatry. Aj teraz prichádza k bielo-modrým na polročné hosťovanie od januára do júna.

Ilustračný obrázok k článku Miláčik popradských fanúšikov je späť: Jakub Šašinka sa vrátil pod Tatry
Zdroj: FK Poprad

Pre Jakuba Šašinku je popradské futbalové prostredie dôverne známe. Kmeňový hráč FC Baník Ostrava v jarnej časti uplynulej sezóny patril k oporám FK Poprad, v 11 zápasoch strelil Šašo 7 gólov. O návrate obľúbeného futbalistu informovala klubová stránka FK Poprad. Talentovaný, 191 cm vysoký, 22-ročný útočník absolvoval v Poprade v pondelok prvý tréning, v utorok odohral prípravný zápas proti prvoligovému FK Železiarne Podbrezová. Vo viac ako vyrovnanom zápase remizovali Popradčania 1:1. Po prvom polčase síce po nešťastnom góle prehrávali 0:1, no v 61. minúte to bol práve Šašinka, ktorý zariadil konečnú remízu.

„Prichádzam do prostredia, ktoré poznám. V Poprade sa mi darilo herne, ale aj po životnej stránke, preto som sa rozhodol tu vrátiť. Mal som nejaké ponuky z Česka, Slovenska, aj Poľska. Rozhodol som sa ale pre Poprad, keďže sa mi tu páčilo," povedal pre FK Poprad Šašinka.

Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti sú v plnej zimnej príprave. Zloženie družstva, ktoré vstúpi o niekoľko týždňov do jarnej časti druhej ligy sa postupne kryšťalizuje. „Počas doterajšej zimnej prípravy odišli z mužstva traja hráči, ktorých nahradila nová trojica. Rady bielo-modrých po jeseni opustili Marko Lukáč, Marián Ferenc a Daniel Dubec. Naopak, novými, resp. staronovými posilami sú Lukáš Horváth, Štefan Zošák a Jakub Šašinka,“ informovala klubová stránka FK Poprad. Zverenci trénera Jaroslava Belejčáka majú za sebou úvodných päť prípravných stretnutí so štatistikou 3 víťazstvá, jedna remíza a jedna prehra. V utorok sa Popradčania predstavili na pôde prvoligového FK Železiarne Podbrezová, kde remizovali 1:1.

„Chlapci sa na zápas s Podbrezovou tešili. Predsa len to nie je pravidlom, že sa stretneme s ligistom. Každá konfrontácia so súperom z vyššej súťaže je pre nás zaujímavá. Videli sme celkom svižný futbal v tempe. Chlapci toho mali určite dosť, dali zo seba všetko. Dokázali sme sa presadiť aj proti silnému súperovi. Videli sme viac pekných kombinácií, akcií, možno niektoré mohli skončiť gólom. Na druhej strane aj súper mal svoju kvalitu. V druhom polčase viac držal loptu. Myslím si, že remíza bola spravodlivá,“ zhodnotil po zaujímavom súboji asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM