Rôzne

Milovníci zimných športov si prídu na svoje: Už cez víkend si môžete užiť svahy aj v Slovenskom raji

Ak máte radi aktívny oddych, máme pre vás dobrú správu. Najbližší víkend sa môžete vyšantiť na lyžiach už aj v Slovenskom raji. Stredisko SKI Gugel Mlynky totiž 9. januára oficiálne otvára tohtoročnú lyžiarsku sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zimných športov si prídu na svoje: Už cez víkend si môžete užiť svahy aj v Slovenskom raji
Zdroj: TASR

Aj keď Perinbaba je zatiaľ na sneh skúpa, lyžiarske stredisko SKI Gugel Mlynky otvorí tohtoročnú lyžiarsku sezónu už v sobotu. K dispozícii by mala byť zjazdovka Komín, v celej dĺžke 1200 metrov. Približne 600 metrov dlhá trasa Zimná studňa a detský vlek sú v prevádzke už od 2. januára. „Novinkou je regionálny skipas," informovala PR manažérka prevádzkovateľa strediska Silvia Denešová.

SKI Gugel Mlynky je najväčším lyžiarskym strediskom v Slovenskom raji. Aj napriek nedostatku prírodného snehu sú tu v prevádzke zasnežovacie delá a tyče, čím garantujú lyžiarom dostatok snehu na vybraných zjazdovkách. „Posledné dni začalo snežiť, a tak je predpoklad, že aj okolie strediska bude biele. Pripravili sme aj niekoľko noviniek v skipasoch. Snow park a Race park momentálne nie sú v prevádzke pre nedostatok snehu. V prípade, že nám Perinbaba trochu pomôže, tak ich v priebehu sezóny spustíme," uviedla Denešová.

Ako dodala, lyžiarske stredisko poskytuje aj možnosť ubytovať sa priamo pod lyžiarskymi svahmi. V zimnom období je blízke okolie podľa Denešovej rajom aj pre milovníkov bežeckého lyžovania, v prípade dobrých snehových podmienok sa tu nachádza niekoľko bežeckých tratí.

Mlynky sú vzdialené od Spišskej Novej Vsi 26 kilometrov, od Rožňavy 37 kilometrov a z Popradu to majú lyžiari 43 kilometrov. „Autobusové i železničné spojenie je vyhovujúce, motoristi môžu zaparkovať priamo pod svahom a zadarmo. Radi tu lyžujú Spišiaci a Košičania, ale cestu do strediska si našli už aj Maďari a Poliaci,“ uzavrela Denešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM