Monika Vengrínová Rôzne

Mimoriadna situácia v Tatrách už neplatí: Škody dosiahli viac ako 140 tisíc eur

Mimoriadnu situáciu, ktorú vyhlásil krízový štáb vo Vysokých Tatrách ešte v piatok v dôsledku silného vetra a dažďa, dnes primátor mesta odvolal. Život sa v Tatrách dostáva do každodenných koľají, následky sa stále odstraňujú. Škody sa počítajú na desiatky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna situácia v Tatrách už neplatí: Škody dosiahli viac ako 140 tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Na miestach, ktoré boli vo štvrtok zasiahnuté silným vetrom a intenzívnymi dažďovými prehánkami, sa pracovalo takmer nepretržite a škody sa budú odstraňovať ešte v najbližších dňoch. „Povodeň i silný vietor nám opäť odkryli viacero nedostatkov. Potrebujeme komplexne riešiť protipovodňové opatrenia. S niektorými z nich si dokáže poradiť samospráva, ale na väčšinu by mal prispieť aj štát. Opakovane sa nám potvrdilo, že malá priepustnosť potokov a plytké dno nezvláda nápor vody,“ konkretizuje Miroslav Kolodzej, tajomník krízového štábu mesta a zároveň náčelník Mestskej polície Vysoké Tatry.

Zatiaľ čo minulý týždeň sme hovorili len o predbežných odhadoch škôd, dnes je už jasné, že sú reálne vyššie. „Po dôkladnom prešetrení a overení situácie môžeme konštatovať, že na mestskom majetku sa nám škody vyšplhali na 110-tisíc eur a občania nahlásili ďalšie vo výške 30-tisíc eur,“ sumarizuje Ján Mokoš, primátor mesta Vysoké Tatry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM