Rôzne

Ministerka z nového gympla: Gabriela Matečná je úplne prvou maturantkou tejto školy

Hoci gymnázium na Ulici Dominika Tatraku poznajú všetci Popradčania pod prívlastkom nové, má za sebou už vyše tridsaťročnú históriu a z jeho lavíc vyšlo mnoho úspešných absolventov a absolventiek.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka z nového gympla: Gabriela Matečná je úplne prvou maturantkou tejto školy
Foto: SŠDT Poprad

Jedna z nich, súčasná ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ing. Gabriela Matečná, prišla v piatok 6. mája 2016 na stretnutie so študentmi tejto školy.

Ľady sa prelomili hneď v úvode besedy, keď si pani ministerka s humorom zaspomínala na študentské časy v Poprade. „Boli sme prvý maturitný ročník na novootvorenom gymnáziu. Keďže sme maturovali podľa abecedy a ja som sa za slobodna volala Baranová, som doslova úplne prvou absolventkou,“ Porozprávala študentom o legendárnej matikárke, o tom, ako študenti z nového gympla chodili do školy ako jediní v meste bez učebníc, len s diplomatkou pod pazuchou, či o slávnych prvých počítačových triedach.

V živej a vtipnej diskusii zazneli z radov študentov aj otázky „na telo“ o straníckej politickej nominácii do ministerského kresla alebo o dovoze potravín zo zahraničia na Slovensko. Ministerka hovorila o prioritách vo svojom rezorte, ako je spropagovanie domácich potravín a transparentné prideľovanie dotácií. Zdôraznila tiež potrebu kvalitného vzdelania a vyzvala študentov, aby natrvalo neodchádzali zo Slovenska. V zápise do kroniky školy vyzdvihla tradíciu a úroveň našej školy a poďakovala sa všetkým učiteľom, ktorí ju posunuli k jej métam.

Adela Žilková

Ministerka z nového gympla
5
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM