Monika Vengrínová Rôzne

Mladé krásky bojovali o postup: V Poprade hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, zábery z kastingu!

Už po siedmy raz odštartovala súťaž krásy, v rámci ktorej sa hľadá najpríťažlivejšia stredoškoláčka na Slovensku. Osem kastingov začalo v meste pod Tatrami. O postup do semifinále prišlo tento rok do Popradu zabojovať rekordné množstvo dievčat.

Ilustračný obrázok k článku Mladé krásky bojovali o postup: V Poprade hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, zábery z kastingu!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Miss stredných škôl štartuje už svoj siedmy ročník, pričom si každým rokom získava čoraz väčšiu obľubu. A tento rok prichádza i s niekoľkými novinkami. Okrem toho, že súťaž bude fungovať ako občianske združenie, novinky sa dotknú najmä samotných súťažiacich.

„Tento rok nám vypadla voľná disciplína, čo poteší viaceré, a nahradí ju prezentácia krajov, z ktorých dievčatá pochádzajú. Každá bude mať za úlohu pripraviť si päť minútový spot, či už vo forme fotografií alebo videa, zameraný na oblasť, v ktorej žije, to znamená cestovný ruch, prírodu, školy, a pod.,“ prezradil riaditeľ súťaže Miss stredných škôl Stanislav Šagáth.

Fajčiarky šancu nemajú

Okrem toho čaká dievčatá v rámci štvormesačnej prípravy i kurz varenia s talianskym šéfkuchárom. Samé si tak, pod jeho dohľadom, pripravia i finálovú recepciu a celú disciplínu bude hodnotiť on osobne. „Aspoň sme si istí, že po skončení súťaže dievčatá budú vedieť navariť svojim budúcim manželom,“ usmieva sa Šagáth. Čo sa v súťaži ale nemení je fakt, že šancu majú len nefajčiarky. Podmienka, ktorá bola stanovená minulý rok sa tak „udomácnila“ a ostáva v platnosti. I z tohto dôvodu museli usporiadatelia množstvo prihlášok stornovať.

Prvý kasting absolvovali dievčatá z regiónu Spiša. Po prvý raz v histórii súťaže sa ho zúčastnila približne tridsiatka dievčat. Jednou z nich bola i Martina Dovjaková z Ľubice: „Veľmi ma baví pózovanie. Už som raz na inom kastingu skúšala šťastie a teraz som si povedala, že do toho idem znova. Neviem, čo môžem očakávať, ale skúsim a uvidím.“

Do semifinále, ktoré sa bude konať 28.februára v Košiciach, má šancu postúpiť štyridsať dievčat z celého Slovenska. Z tých porota vyberie pätnásť, ktoré ostanú v metropole východu dva dni a odborníci na krásu sa napokon rozhodnú pre finálovú desiatku. Tú následne čaká štvormesačná príprava vrátane troch sústredení v Chorvátsku, na Slovensku a pravdepodobne v Taliansku a Francúzsku v mestách Marseille, Nice a Miláno. Samotné finále prebehne 21.júna v Prešove.

Jediná súťaž tohto druhu v Európe

A kým minulý rok sa do finále ako náhradníčky dostali dve dievčatá z popradského kastingu, i tento rok má náš región päť horúcich želiezok v ohni, ktoré sa prebojovali až do semifinále. Medzi nimi i šestnásťročná Júlia Kubalcová zo Smižian. „Prihlásila som sa, lebo som chcela získať skúsenosti v modelingu. Tiež ma veľmi zaujíma cestovný ruch a samotné zameranie súťaže na boj proti fajčeniu a drogám, proti čomu som striktne i ja sama. Od súťaže neočakávam nič, len som chcela zistiť, ako na tom som a ako ďaleko sa dostanem.“

Júlia prišla na kasting i so svojou sestrou – dvojičkou, ktorej sa síce do semifinále dostať nepodarilo, rovnako ako jej sestra však prišla zbierať skúsenosti. „Od malička sme so sestrou túžili byť modelkami, tak uvidíme, ako to dopadne. Skúsenosti zatiaľ nemáme žiadne,“ povedala Alexandra. Kastingy tak pokračujú i v ďalších mestách po celom Slovensku a šancu má stále 35 dievčat. A ak to nevyjde teraz, skúsiť šťastie môžu i o rok.

„Zistili sme, že s týmto zameraním a s takýmito podmienkami sme jedinou súťažou v celej Európe, ďalej sme už nezisťovali. Takže nemáme konkurenciu, ale máme podporu sponzorov a pod hlavičkou OZ tiež možnosť čerpať granty z ministerstva kultúry, čiže sme na dobrej ceste, aby sme pokračovali v slušnej súťaži aj naďalej,“ dodal jej riaditeľ.

Postupujúca pätica z kastingu v Poprade:

Romana Macková, Poprad, 18 rokov
Bianka Ondrušová, Poporad, 17 rokov
Júlia Kubalcová, Smižany, 16 rokov
Klára Bernátová, Stará Ľubovňa,15 rokov
Karolína Jenčáková, Spišská Nová Ves, 17 rokov

Na východe o postup bojovali krásne stredoškoláčky v týchto dňoch aj v Košiciach i v Prešove. Pozrite si reportáže z kastingov:

Mladé krásky v Prešove bojovali o postup: FOTOREPORTÁŽ z kastingu Miss stredných škôl Košické baby bojovali o postup aj v sexi plavkách: ZÁBERY z kastingu Miss stredných škôl!

FOTOREPORTÁŽ z popradského  kastingu Miss stredných škôl
26
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM