Peter Handzuš Hokej

Mladé pušky do semifinále. Poprad si poradil s Banskou Bystricou 4:2 na zápasy

Ani tento rok nebudú chýbať juniori HK ŠKP Poprad v boji o cenné kovy. Rozhodli o tom v šiestom štvrťfinálovom zápase na domácom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Mladé pušky do semifinále. Poprad si poradil s Banskou Bystricou 4:2 na zápasy
Foto: Peter Handzuš

V utorok 6. marca 2018 skončila štvrťfinálová séria Extraligy juniorov medzi HK ŠKP Poprad a HC ‘05 Banská Bystrica. Na vysokej úrovni série majú zásluhu obidva tímy, ktoré predviedli tvrdý boj o postup do semifinále. Mladí kamzíci využili až druhý mečbal, keď Bystrica v nedeľu doma znížila stav série na 2:3.

Úvod zápasu Popradčanom nevyšiel a na hostí z Banskej Bystrice sa museli gólovo doťahovať. Domácim neskôr pomohli dva góly v oslabení, čo rozbehnutých Bystričanov pribrzdilo. Záver druhej tretiny a celá tretina tretia sa hrala bez funkčnej časomiery, čo atmosfére zápasu nepomohlo. Vybičovanú atmosféru v tretej tretine poznačili aj mierne pästné výmeny medzi horúcimi hlavami v obidvoch tímoch. Po skončení zápasu sa nechali hostia vyprovokovať domácimi fanúšikmi a do hľadiska letela hokejka, čo rozhodcovia nenechali bez povšimnutia. Domáci tréner dokázal svojich zverencov ukočírovať a v ďalšiom kole playoff tak môžu nastúpiť bez zmien v zostave.

HK ŠKP Poprad – HC ‘05 Banská Bystrica 7:4
75
Galéria
Foto: Peter Handzuš

“Bola to veľmi kvalitná séria. Bystrica hrala veľmi dobre. Dnes nás podržal brankár, aj keď prvú tretinu sa trápil. Kolektív ho ale podržal a hokejová šťastena sa otočila na našu stranu, my sme išli veľmi oproti nej. Snažili sme sa ukočírovať emócie už od začiatku zápasu, lebo chalani boli naštartovaní. Veľmi chceli a z toho vyplývali aj tie chyby na začiatku. Museli sme ich po prvej tretine ukľudniť. Na konci druhej tretiny vypadla časomiera. Bolo to také rozhárané, ale jednoducho tá vnútorná sila tímu sa ukázala. Emócie boli v závere obrovské. Patria k tomu, aj keď to niekedy vyzerá, že je to nad rámec. Sú to mladí chalani a my robíme všetko pre to, aby sme ich nejako usmernili. Niekedy to ide viac, niekedy nie. Som rád, že to skončilo tak, že sme nedostali žiaden vyšší trest a rozhodcovia nám nezobrali registračky. Bola by to škoda. My máme sezónu pred sebou,” povedal po skončení víťaznej série spokojný tréner HK ŠKP Poprad Ľubomír Pichoňský.

Foto: Peter Handzuš

Na svojho semifinálového súpera si Popradčania musia počkať do štvrtka. Slovan vyrovnal sériu s Košicami a o postupujúcom rozhodne až siedmy zápas v metropole východu. Mladí kamzíci sa stretnú v semifinále s MMHK Nitra alebo s HK Dukla Trenčín. Semifinále Extraligy juniorov sa takisto hrá na štyri víťazné zápasy a začína sa v nedeľu 11. marca. Popradčania nastúpia na úvodné dva zápasy na ľade súpera. Doma budú hrať 16. a 17. marca.

Zdroj: YouTube.com

Výsledky štvrťfinále Extraligy juniorov:

1.kolo HC ‘05 Banská Bystrica – HK ŠKP Poprad 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: Hunčík, Šebest – Martančík

2.kolo HC ‘05 Banská Bystrica – HK ŠKP Poprad 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Góly: Zubek 2 – Vašaš 2, Martančík

3.kolo HK ŠKP Poprad – HC ‘05 Banská Bystrica 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: Bjalončík, Vašaš, Miškovec

4.kolo HK ŠKP Poprad – HC ‘05 Banská Bystrica 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Góly: Miškovec, Leško, Vašaš 2, Martančík – Rybár 2, Šebest

5. kolo HC ‘05 Banská Bystrica – HK ŠKP Poprad 4:3 sn (3:1, 0:0, 0:2, 0:0)
Góly: Tamáši 2, Lunter, SN Tamáši – Romaňák, Krempaský, Olejník

6. kolo HK ŠKP Poprad – HC ‘05 Banská Bystrica 7:4 (2:3, 2:0, 3:1)
Góly: Bjalončík 2, Miškovec, Krempaský, Vašaš, Svitana 2 – Majerík, Sojka, Lunter, Košecký

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM