Marcel Mojžiš Krimi

Mladého Popradčana (25) obvinili zo znásilnenia. Polícia: Ženu hodil na trávu, vyzliekol, bil a znásilnil!

Mladíka (25) z Popradu – Matejoviec polícia obvinila zo znásilnenia! Obvineného umiestnil popradský vyšetrovateľ do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 – 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mladého Popradčana (25) obvinili zo znásilnenia. Polícia: Ženu hodil na trávu, vyzliekol, bil a znásilnil!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zo znásilnenia s pred dvoch rokov obvinila polícia mladíka (25) z Popradu – Matejoviec. „Koncom júna 2013 prechádzala v čase okolo 01:30 h podchodom pod železničnou traťou v Poprade mladá žena. Za podchodom ju napadol obvinený a násilím ju zobral na ruky. Po cca 40–50 metrov poškodenú hodil na trávu a zároveň jej hovoril, že chce sex. Ženu vyzliekol a pritom ju bil po tvári a opakoval že chce sex. Poškodená sa obvinenému bránila a naliehala, aby ju nechal. Vo svojom konaní však pokračoval a ženu znásilnil. Poškodenej spôsobil pomliaždenie hlavy, tváre, krku, zápästia, driekovej chrbtice a zlomeninu nosových kostí s dobou liečenia 21 dní,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ten zároveň dodal, že popradskí kriminalisti na prípade pracovali dva roky a postupnými krokmi a hlavne dobrou prácou na mieste činu pri zaisťovaní stôp bol zabezpečení dostatočný dôkazový materiál k obvineniu 25 ročného muža. V priebehu vyšetrovania boli vypracované znalecké posudky, okrem iného aj z biológie a genetickej analýzy. Na nohavičkách poškodenej bola dokázaná prítomnosť ľudskej spermy. DNA profil zaistenej spermy podozrivého bol vložený do národnej DNA databázy. V databáze, ale v tom čase nebol zistený zhodný DNA profil. Národná DNA databáza je však stále dopĺňaná a v priebehu vyšetrovania bola pravidelne prehliadaná.

„Tohto roku popradskí policajti objasnili krádež stredových portálov na vagóny v jednej z popradských firiem. Medzi piatimi páchateľmi bol aj 25 ročný muž z Popradu – Matejoviec. Pri vyšetrovaní tejto krádeže mu bola odobratá vzorka DNA, ktorá bola vložená do národnej databázy. Pri následnom prehliadaní bolo zistené, že jeho DNA profil je zhodný s DNA profilom zo stopy, zaistenej pri vyšetrovaní znásilnenia z roku 2013. Následne boli vykonané ďalšie skúmania, ktoré túto zhodu potvrdili. Na základe toho popradskí kriminalisti uplynulý týždeň zadržali podozrivého, ktorému po vykonaní ďalších procesných úkonov aj vzniesli obvinenie zo zločinu znásilnenia,“ informoval Džobanik.

Obvineného umiestnil popradský vyšetrovateľ do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 – 15 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM