Peter Handzuš Futbal

Mladí futbalisti si zahrali v Prahe. Nastúpili proti Slavii, Sparte a Vyšehradu

Už po piatykrát sa koncom novembra dostali mladí popradskí futbalisti na štvordňový výlet do Prahy spojený s tromi zápasmi.

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbalisti si zahrali v Prahe. Nastúpili proti Slavii, Sparte a Vyšehradu
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok vycestovali dve žiacke mužstvá FK Poprad – mladší žiaci U13 a U12. “Zobrali sme ale aj niekoľko chlapcov z U14, ktorých sme spojili s mladšou kategóriou,” povedal jeden z účastníkov zájazdu Branislav Grega.

“Pán tréner Comisso, ktorý v minulosti pôsobil v Slavii Praha, nám zabezpečil zápasy proti rovesníkom zo Slavie Praha, Sparty Praha a Vyšehrad Praha. Bolo to prenaše deti náročné, no zároveň veľká výzva hrať proti najlepším českým mužstvám,” pokračoval Branislav Grega.

Nastúpili proti najlepšiemu tímu

Vo štvrtok hrali žiaci Popradu so Slaviou Praha, momentálne najlepším českým mužstvom v žiackych kategóriach, kde pomerne hladko prehrali oba zápasy (0:10 a 1:22). Hralo sa v športovom centre Slavie Eden, kde už len futbalové prostredie deti veľmi zaujalo.

Na ďalší deň hrali mladí Popradčania proti Sparte Praha, kde svoje vykony výrazne zlepšili. “S kategóriou U13 sme prehrali 6:8 a s kategóriou U12 – 2:9. Tieto zápasy sme odohrali v Sparťanskom tréningovom cente Strahov, ktoré je veľmi veľké a pekné,” zaspomínal Grega.

V posledný deň doobeda nastúpili popradskí žiaci proti pražskému Vyšehradu, kde oba zápasy vyhrali – 6:0 (U13) a 9:2 (U12).

Zo strelcov sa najviac darilo Hotárymu (3 góly) a Šingliarovi, Šromovskému, Rečičárovi a Valigurskému (U13), ktorí dali po 2 góly. Z mladších žiakov (U12) boli dvojgóloví strelci Rigo, Jambor a Janček. Po jednom presnom zásahu pridali Krupa, Vaľko, Straka, Chromý, Handzuš a Luščík.

Nezabudli na stovežatú…

“Z našej školy bolo na tomto futbalovom výlete viac ako 20 žiakov. Okrem spomínaných zápasov si deti pozreli najkrajšie miesta Prahy ako Karlův most, Pražský orloj či Václavské námestie. Kultúrne vyžitie spojené s futbalovými zápasmi splnilo účel tohto výletu, deti si odniesli opäť množstvo zážitkov. Veríme, že aj táto akcia ich povzbudila do ďalšej tréningovej a zápasovej praxe a že naše deti budú naďalej futbalovo rast,” uzavrel Grega.

FK Poprad plánuje koncom januára uskutočniť 23. ročník turnaja „O pohár futbalových nádejí“ pre starších žiakov v Aréne mesta Poprad. Okrem tohto turnaja sa žiaci zúčastnia niekoľkých futbalových turnajov počas zimnej prestávky (Nitra, Čadca, Bardejov, Prešov a iné).

Mladí futbalisti si zahrali v Prahe. Nastúpili proti Slavii, Sparte a Vyšehradu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM