Peter Handzuš Rôzne

Mladí Popradčania úspešne nadväzujú partnerstvá

Minulý piatok viedli kroky koordinátora Popradského mládežníckého parlamentu, Dominika Šromovského aj do kancelárie viceprimátora mesta Poprad Adriána Kromku.

Študenti popradský škôl, ktorých zastrešuje Popradský mládežnícky parlament sa chcú začať zapájať do diania v meste. Okrem svojich aktivít, ktoré organizuje pre študentov v Poprade má PMP záujem spolupracovať aj s mestom a inými organizáciami. Po prvom predstavení na Komisii školstva, mládeže, kultúry a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Poprade nasledovalo stretnutie s viceprimátorom Popradu. Obidve strany prejavili záujem o spoluprácu a o napredovanie rozvoja mesta.

„Naším hlavným cieľom bolo dohodnúť aktívnu spoluprácu s mestom. Taktiež by sme radi našli miesto, kde by sme sa mohli stretávať. Chceme poukázať na to, že aj keď sme pod Tatrami, nie sme zmrznutí a chceme niečo dokázať. Máme záujem aktívne sa podieľať na živote v našom meste,“ povedal Šromovský.

Viceprimátor Adrián Kromka ho doplnil. „Bolo to naše prvé stretnutie a veľmi si ho cením, pretože to bol začiatok veľmi dobrej spolupráce do budúcnosti. Povedali sme si svoje predstavy o spoločnej činnosti. Trápia ich priestorové problémy a tie by sme im tiež radi pomohli vyriešiť. Bavili sme sa o množstve spoločenských, kultúrnych a športových podujatí a som rád, že spoločne s nimi môžeme oživiť a zatraktívniť centrum mesta. Sme otvorení ďalšej komunikácii a určite sa budeme ďalej stretávať,“ uzavrel Kromka.

Po novovznikajúcom občianskom združení PRE MESTO je to ďalší krok k tomu, aby mesto a hlavne jeho centrum ožilo.

Súvisiaci článok: [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.131239_Mla­di-sa-zaujimaju-o-veci-verejne---]Mladí sa zaujímajú o veci verejné[/link]

Mladí Popradčania úspešne nadväzujú partnerstvá
1
Galéria
pmp
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM