Monika Vengrínová Iné športy

Mladí popradskí karatisti na Majstrovstvách Moravy a Sliezska: Odniesli si všetky cenné kovy

Počas uplynulého víkendu reprezentovali naše mesto na Majstrovstvách Moravy a Sliezska v karate v meste Jeseník aj mladí karatisti z Karate klub Central Poprad. V tvrdej konkurencii viac ako 230 štartujúcich z tridsiatich klubov zo Slovenska, Česka a Poľska vybojovali niekoľko medailí.

Ilustračný obrázok k článku Mladí popradskí karatisti na Majstrovstvách Moravy a Sliezska: Odniesli si všetky cenné kovy
Zdroj: Dnes24.sk

V súťažnej disciplíne kumite získali mladí karatisti spolu osem medailí. V kategórii kumite mladší žiaci do 30 kg sa na treťom mieste umiestnil Martin Buday a do finále sa prebojoval Branko Dudek, ktorý však nakoniec svojmu súperovi podľahol a skončil so striebornou medailou. „V kumite starších žiakov do 52 kg sme na stupienku víťazov na tretích miestach videli Jozefa Jacoba Jurčíka a Mateja Kordovaníka. V kategórii dorastencov do 70 kg sme mali taktiež medailové zastúpenie, o ktoré sa postaral Andrej Skokan s bronzovou medailou,“ povedala Ivana Kucová z Karate klub Central Poprad. Menej šťastia už ale mali Kristián Kotlár a Antonín Krempaský, ktorí svoje zápasy o tretie miesta prehrali a obaja napokon skončili štvrtí.

Ženské zastúpenie sa nezaprelo, dievčatá taktiež výborne reprezentovali klub. V kategórii dorastenky do 47 kg tretie miesto obsadila Naďa Moncoľová. Vo vyššej kategórii dorasteniek nad 54kg sa do finále prebojovala Rachel Muranicová. Na zlato sa jej však siahnuť nepodarilo a napokon skončila na druhom mieste. „O najväčšie prekvapenie sa postarala Nikola Bušovská, ktorá sa v kategórii mladších žiačok nad 35 kg prebojovala až do finále, kde súperke nedala šancu a stala sa tak majsterkou Moravy a Sliezska v karate,“ dodala Kucová.

Foto: Karate klub Central Poprad

Mladí popradskí karatisti na Majstrovstvách Moravy a Sliezska
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM