Martin Sýkora Futbal

Mladosť a skúsenosť: Podtatranci poznajú najlepšiu jedenástku v roku 2016

6. liga pozná svojich najlepších hráčov. Vo Veľkej Lomnici si svoje nominácie prebrala jedenástka futbalistov, ktorí najviac zaujali v roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Mladosť a skúsenosť: Podtatranci poznajú najlepšiu jedenástku v roku 2016
Foto: Peter Handzuš

Skvelý rok slovenského futbalu

Rok 2016 sa do futbalových sŕdc zapíše zlatými písmenami. Úspechy a pozitíva vyzdvihol aj predseda Podtatranského futbalového zväzu Štefan Vaľko.

„A-mužstvo postúpilo na finálový turnaj EURO 2016, mladíci do 21 rokov suverénne vyhrali kvalifikačnú skupinu a postúpili tiež na finálový turnaj, na Slovensku pokračujú práce na rekonštrukciách štadiónov. Mňa osobne teší, že pred mesiacom sme dali do užívania novú tréningovú plochu s prírodným trávnikom v NTC v Poprade a pred dvomi týždňami aj novú plochu s umelým trávnikom v Tatranskej Lomnici,“ konštatoval Vaľko a navodil tak pozitívnu atmosféru, ktorá sprevádzala odovzdávanie ocenení najlepšej Jedenástke roka 2016.

Futbalová jedenástka PFZ (9.12.2016)
28
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V najlepšej 11-ke mladosť i skúsenosť

Do Jedenástky roka 2016 6. OMV ligy sa podľa očakávania dostalo 11 hráčov. Najlepším brankárom sa stal veterán Dalibor Frank (10 hlasov), ktorý vo svojich 42 rokoch stále predvádza medzi žrďami skvelé výkony.

„Vidím, že ešte nepatrím do starého železa. Mladí chlapci mi stále šliapu na krk, ale mám pocit, že stále mám čo ponúknuť. Zatiaľ som zdravý, som v pohode, možno príde zranenie alebo zdravotný problém a potom to všetko skončí,“ povedal po ocenení Frank, ktorý čelí najmä mladým, šikovným a ambicióznym futbalistov.

„Veľa chlapcov zo 6. ligy má na to, aby hrali vyššiu súťaž. Futbal veľmi napreduje a chlapci sa učia,“ dodal brankársky veterán.

V poli najlepšej jedenástky stoja Ľuboslav Šimšaj (14 hlasov), Peter Rušin (11), Samuel Szücs (15), Adrián Pitoňák (11), Vlastimil Skokan (12), Tomáš Ondrejka (13), Stanislav Paločko (17), Miloš Strcuľa (10), Stanislav Mitura (11), Marek Podolínsky (12) a Peter Kukura ako najlepší strelec 6. ligy.

„Recept na to neexistuje. Polovica úspechu je v spoluhráčoch, ktorí prihrávajú a druhá polovica vo mne, ako zakončím. Som nastrieľal toľko gólov, že už neviem, ako sa mám radovať,“ vysvetlil s úsmevom Kukura. Anketa sa konala už po 12. krát a vždy je príležitosťou zablahoželať aj jubilantom, ktorí pre podtatranský futbal urobili veľký kus práce.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM