Martin Sýkora Krimi

Množia sa krádeže ručného náradia: Polícia dvoch zlodejov chytila

Ručné náradie je sezónnym artiklom. Najviac krádeží tohto druhu sa vyskytuje práve v tomto období. Podtatranskí policajti dvoch zlodejov obvinili.

Ilustračný obrázok k článku Množia sa krádeže ručného náradia: Polícia dvoch zlodejov chytila
Zdroj: TASR

Obvinený z krádeže ručného náradia

Zo zločinu krádeže obvinil popradský vyšetrovateľ 21-ročného muža z obce Rakúsy, okres Kežmarok. Začiatkom júla tohto roku sa mal obvinený vlámať do drevenej hospodárskej budovy v Tatranskej Kotline.

" Na stene vypáčil dosku a cez vzniknutý otvor vošiel do vnútra. Odtiaľ mal ukradnúť benzínovú reťazovú pílu, rozbrusovačku, dve vŕtačky a ručnú kotúčovú pílu," uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Spôsobená škoda bola vyčíslená na vyše 1100 eur. Vyšetrovateľ obvineného muža umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Ukradnuté náradie skončilo v záložni

Popradský vyšetrovateľ obvinil 32-ročného muža z obce Jamník, okres Spišská Nová Ves, zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Obvinený muž v pondelok (10.7.2017) dopoludnia vošiel na pozemok jedného z rodinných domov v obci Domaňovce, okres Levoča a to tak, že preliezol cez uzamknutú bránu.

„Následne vošiel do neuzamknutej dielne za rodinným domom, odkiaľ mal ukradnúť krovinorez. Taktiež vošiel aj do neuzamknutej garáže, odkiaľ mal ukradnúť príklepovú vŕtačku s príslušenstvom,“ informoval policajný hovorca.

Krovinorez následne založil do záložne v Spišskej Novej Vsi a príklepovú vŕtačku odniesol na doposiaľ neznáme miesto. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 600 eur. Polícia obvineného muža stíha na slobode.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM