Martin Sýkora Hokej

Modrobiely valec sa tlačí vpred: Po úvodnej katastrofe postrachom favoritov

Popradskí hokejisti nezačali túto sezónu práve najlepšie. Po odvolaní trénera Jonáka a príchode Ozimáka sa situácia začala postupne meniť a Poprad ožil.

Ilustračný obrázok k článku Modrobiely valec sa tlačí vpred: Po úvodnej katastrofe postrachom favoritov
Foto: Peter Handzuš

Septembrová a októbrová katastrofa

Rozpačitý, až katastrofálny úvod sezóny. Inak sa vstup popradských hokejistov do súťažného ročníka nazvať nedá.

„Naša výsledková situácia nás v kabíne neteší. Byť poslední…na to si nepamätám a dúfam, že si už pamätať nebudem,“ povedal v novembri kapitán HK Poprad Arne Kroták. Séria nepriaznivých výsledkov a nelichotivé posledné miesto donútilo vedenie klubu konať – trénera Jonáka vystriedal ambiciózny Marcel Ozimák.

„Každý systém funguje, ak ho hráči dodržiavajú. U mňa je to disciplína. Ak budú hráči disciplinovaní a budú dodržiavať to, čo od nich budeme chcieť, tak úspech musí prísť. Najbližších cieľom je stabilizovať hru a dať mužstvu tvár,“ povedal nový popradský lodivod, ktorý dokázal zapnúť motory popradskej hokejovej lode a nastaviť správny kurz. Každým kolom sa začal zlepšovať nielen herný obraz, ale prišli aj výsledky.

Foto: Rastislav Búgel

Výmena trénera jednoznačne prospela

Na hokejky kamzíkov sa udomácnil kľud, istota a pri pohode v kabíne Poprad začal fungovať ako švajčiarske hodinky. Na prelome rokov to začal „brať zaradom“, veď modrobiely valec je už na neudržanie. V posledných 10-tich zápasoch prehral iba dvakrát. Vybuchol síce v Novým Zámkoch a statočne odolával v Nitre, ale celkovo sa postupne predral z tabuľkového suterénu na 5. priečku.

Poprad – Banská Bystrica 4:1
Martin – Poprad 3:4 sn
Košice – Poprad 0:1
Nitra – Poprad 5:3
Poprad – Žilina 6:3
Zvolen – Poprad 2:3
Poprad – Trenčín 3:2
Nové Zámky – Poprad 7:2
Poprad – Liptovský Mikuláš 5:3
Banská Bystrica – Poprad 5:6 pp

Foto: Peter Handzuš

V popradských dresoch Popradčania

Ako dôležité sa ukázalo angažovanie popradských navrátilcov, ktorých nielen že majú pod Tatrami radi, ale chlapci vždy vedeli za popradský dres aj zabojovať. Ofenzíva sa zcelila a zosilnela príchodmi Lukáša Hvílu a Patrika Svitanu. Prvý menovaný si v 34 zápasoch pripísal na konto 9 gólov a 9 asistencií, druhý po návrate domov v 6-tich stretnutiach zaznamenal 4 góly a 2 prihrávky.

Lídrom popradskej produktivity je Marek Zagrapan s 31-bodmi, ktorý svoje skúsenosti v 40-tich zápasoch zúročil na 12 gólov a 19 asistencií. Ofenzívu výrazne ťahá aj veterán Arne Kroták s 12-timi gólmi a 26-timi kanadskými bodmi. V defenzíve cítiť skúsenosť Suchého s Fabianom, ku ktorým sa pridali ďalší. Rozchytal sa aj Šúrek a ťah na lepšie miesto v tabuľke pokračuje.

Foto: Peter Handzuš

Pokračujeme vo valcovaní ďalej?

Tréner Ozimák bol spokojný aj po ostatnom zápase, keď vyprášil banskobystrických baranov 4:1. „Veľmi pekný zápas pre divákov. Hra bola dynamická. My sme v úvode trocha zaváhali, ale dokázali sme sa rýchlo vrátiť do hry vyrovnaním. Mali sme potom pekné akcie, ktoré sme aj gólovo zakončili. V tretej tretine sme podali kompaktný výkon čo sa týka defenzívy, napriek snahe súpera. V závere sme ustáli tlak, za čo musím chlapcov pochváliť. Dnes bol súper oslabený, chýbali mu hráči a to bolo vidieť na konci zápasu. Štvrtá päťka v modernom hokeji chýba.“

Popradčania nehľadia na súperov, v prvom rade sa pozerajú do vlastných radov. Na 4. Žilinu strácajú v tabuľke iba 6 bodov. V play-off to znamená výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom zápase. Poprad sa najbližšie predstaví v piatok v podtatranskom derby na ľade Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM