Slavo Petrus Iné športy

Motoristický šport sa teší veľkej obľube: Rallye Tatry pod záštitou ministra školstva

Výborné meno Rallye Tatry zaujalo aj jedného z vrcholných predstaviteľov športu u nás. Záštitu nad blížiacim sa 44. ročníkom prevzal minister školstva, vedy výskumu a športu prof. Ing. Peter Plavčan CSc.

Ilustračný obrázok k článku Motoristický šport sa teší veľkej obľube: Rallye Tatry pod záštitou ministra školstva
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

„Rád by som poďakoval za dôveru, s ktorou sa na mňa obrátili organizátori a požiadali ma o prevzatie záštity nad 44. ročníkom medzinárodnej automobilovej súťaže. Rallye Tatry patrí medzi tradičné významné podujatia,“ povedal minister školstva. Aj v tomto roku bude mať tatranská rely vysokú športovú úroveň. Uvidíme najlepších slovenských jazdcov, ale i množstvo zahraničných posádok, ktoré budú zvádzať neľútostný boj o víťazstvo v týchto legendárnych pretekoch.

Spiš a Gemer budú koncom mája žiť atmosférou športového ducha, rýchlosti a bojovnosti, čím sa región pod Tatrami nepochybne stane v tom čase centrom slovenského motoristického športu. „Úspech a sláva však nie je len o víťazstvách, medailách a oceneniach. Vavrínom predchádza náročná a dlhá cesta, ktorá so sebou nesie aj mnoho odriekania, vynaloženej koncentrácie, sebazaprenia i nemalých finančných nákladov. Športovcom preto želám, aby počas nastávajúcich pretekov ukázali svoju bojovnosť a húževnatosť a čo najlepšie reprezentovali nielen seba, ale aj naše Slovensko. Organizátorom patrí moje poďakovanie za prípravu legendárnej Rallye Tatry a divákom by som chcel zaželať pekné zážitky zo športového zápolenia,“ dodal minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan.

Organizátori pre súťažiacich pripravili 9 náročných rýchlostných skúšok s dĺžkou 100 kilometrov, ktoré povedú nádherným prostredím Hornádskej doliny, Slovenského raja a Slovenského Rudohoria a jedna z rýchlostných vložiek prebehne priamo v meste Poprad na divákmi obľúbenom mestskom nočnom okruhu.

Slávnostný štart a dekorovanie víťazov bude opäť, ako v minulom roku, na Námestí sv. Egídia v Poprade pri obchodnom centre Forum. Servisné parkovisko bude zriadené v areáli bývalých vojenských kasární na popradskom sídlisku Západ a riaditeľstvo súťaže bude umiestnené do reprezentatívnych priestorov Národného tréningového centra (NTC) Slovenského futbalového zväzu v Poprade.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM