Monika Vengrínová Iné športy

Motorky a štvorkolky po dlhej zime opäť na trati. Mladí pretekári rozbiehajú sezónu

Množstvo snehu a nekonečná zima v našom regióne prinútila oddychovať mnohých športovcov. Trénovať neumožnila ani mladým pretekárom z popradského TatraMoto Racing Team-u, v prvých pretekoch sezóny tak štartovali takmer nepripravení.

Ilustračný obrázok k článku Motorky a štvorkolky po dlhej zime opäť na trati. Mladí pretekári rozbiehajú sezónu
Foto: Monika Vengrínová

Do prvého preteku motocrossu a quadcrossu seriálu Zubor Cup v Senici však popradskí jazdci, sedemnásťročný Jakub Dulovič v kategórii MX2, čiže moto do 250 cm3 a o rok starší Matúš Dulovič so svojou štvorkolkou v najvyššej triede Quad PROFI, nastúpili s chuťou a odhodlaním.

„Po meraných tréningoch mali obaja jazdci časy v polovici štartového poľa, čo nebolo veľmi potešujúce a do finálových jázd tak nastupovali z nevýhodných pozícií. Počas prvej finálovej jazdy však pršalo, čo zablatilo trať a šmýkalo sa. To pomohlo našim jazdcom, nakoľko súperi s najazdenou kondičkou strácali na technike jazdy. Druhá finálová jazda ale prebiehala už za pekného počasia, kedy sa naplno prejavil problém nemožnosti trénovať pre sneh a obaja naši jazdci v druhej polovici rozjazdu neudržali svoje pozície,“ uvažuje Dušan Dulovič, tréner tímu.

V končenom výsledku si tak Jakub vybojoval siedme miesto a Matúš skončil na štvorkolke piaty. Ale keďže išlo len o prvý pretek sezóny, už v tom nasledujúcom, ktorý sa bude konať už 28.apríla v Gbeloch sa chlapci budú snažiť dohnať bodovú stratu.

Motorky a štvorkolky po dlhej zime opäť na trati. Mladí pretekári rozbiehajú sez
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM