Martin Sýkora Rôzne

Motorové píly s fantáziou: Víkend v Tatrách bude patriť ľadovej kráse

Tri výnimočné dni, 50 ton ľadu, ľadoví sochári z desiatich krajín, koncert Jany Kirschner, dve ľadovo – ohňové show a množstvo nadšených návštevníkov a to všetko už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Motorové píly s fantáziou: Víkend v Tatrách bude patriť ľadovej kráse
Zdroj: TASR

50 ton ľadu a 40 sôch

Ľadová krása už má svoje miesto – od 12. do 14. januára 2018 ním bude vysokotatranský Hrebienok, a to vďaka 6. ročníku už tradičného podujatia TATRY ICE MASTER. „Počas troch dní ľadoví sochári z desiatich krajín vdýchnu život 50-tim tonám ľadu a premenia ich na 40 unikátnych ľadových sôch v rôznych témach a motívoch,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Témou bude krajina

V prvý deň budú mať sochári voľný štýl. V druhom a treťom dni podujatia sa budú sochári držať témy – krajina, odkiaľ pochádzam a svetová fauna a flóra. „Aktuálny ročník podujatia umelcom ponúka premenlivé poveternostné podmienky, avšak aj napriek tomu veríme, že vďaka šikovnosti umelcov vzniknú nádherné ľadové unikáty ktoré si návštevníci Tatier budú môcť prísť pozrieť aj v nasledujúcich týždňoch," dodala Littvová. Návštevníci si môžu už v piatok 12.1.2018 vychutnať koncert speváčky Jany Kirschner, ktorá vystúpi o 17:15. V sobotu, 13.1.2018 doplní atmosféru Tatry Ice Master vystúpenie King Shaolin a neskôr ľadovo – ohňová šou, ktorú budete môcť zažiť aj v posledný deň podujatia. Vstup na podujatie je zdarma.

Tatry Ice Master 2016 1. súťažný deň
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM